Muzika

Massimov posljednji album najbolji

Massimov posljednji album najbolji
Massimov posljednji album najbolji

U posljednje vrijeme često slušam zadnje studijsko izdanje Massima Savića. Mislim da je album "Dodirni me slučajno" definitivno vrhunac Massimove karijere.

 Ako poslušate naslovnu numeru "Dodirni me slučajno", kao i pjesme "Iz jednog pogleda", te duete s Zoranom Predinom "Što bi mi bez nas" i Arsenom Dedićem u pjesmi "Za jednom kapi čistoga života", nije ni čudo što Massima s pravom stavljaju u sam vrh regionalne muzičke scene.

Kada je u pitanju pisana riječ, "Norveška šuma" Harukija Murakamija je knjiga koju trenutno čitam. Često možemo čuti kako je Murakami veoma popularan pisac. Odlučio sam prije nekih mjesec dana da ga iščitam, pa sam počeo s njegovim najpopularnijm djelom. Radnja romana mi je otkrila jaku povezanost japanske omladine s evropskim stilom življenja.

Što se tiče kinematografije, moja preporuka je svakako "Dallas Buyers Club" ili "Dobri dileri Dalasa". Radi se o odličnoj drami napisanoj po istinitom događaju, za koju su glumci Metju Mekonahi i Džared Leto zasluženo osvojili "Oscare". U filmu je priča akcentovana na težak život oboljelih osoba od AIDS-a, ali i kako fukcionišu farmaceutski lobiji.

Nova predstava "Ispovijesti generacije 19XX", koja trenutno igra u Gradskom pozorištu "Jazavac" u Banjaluci je komad koji u svakom pogledu ostavlja bez daha gledaoca. Premda ovo jeste predstava iz pozorišta iz kojeg dolazim, čvrsto sam uvjeren da svaki naš mladi sugrađanin treba da je pogleda. Odlična režija i gluma mladih polaznika Studija "Jazavac".

Dejan Zorić, muzičar i glumac

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije