Muzika

Merlinova "Ruža" za pomoć ugroženima od poplava

Merlinova "Ruža" za pomoć ugroženima od poplava
Merlinova "Ruža" za pomoć ugroženima od poplava

SARAJEVO - Dino Merlin je odlučio da svoju pjesmu "Ruža", koja će se naći na novom albumu, objavi kako bi ona poslužila kao cilj da se prikupi pomoć za poplavljena područja u BiH, Srbiji i Hrvatskoj.

Ovo je najavio u petak, preko svoje diskografske kuće "Gramofon".

Danas je na zvaničnoj web stranici Dine Merlina objavljen video spot za pjesmu "Ruža".

Iako nije planirano da "Ruža" bude prva pjesma koju će publika čuti sa Merlinovog novog albuma, upravo je ona izabrana kako bi potakla mnogobrojnu publiku Dine Merlina u regiji da se uključi u akciju pružanja pomoći ugroženima. U spotu su prikazani brojevi telefona Crvenog krsta čijim pozivanjem građani mogu dati svoj doprinos humanitarnoj akciji.

U video spotu urađenom u produkciji agencije "Fabrika", korištene su fotografije Dine Kasala, Dejana Vekića i Velija Hasanbegovića, kao i video snimci BHT-a, HTV-a i RTS-a. U pjesmi, pored brojnih muzičara, gostuje i virtuozni turski klarinetista Husnu Senlendirici.

Spot koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim čine fotografije nastale na područjima Maglaja, Topčić Polja, Olova, Šamca... Ovim iznimnim gestom najveće regionalne zvijezde odloženo je za neko vrijeme objavljivanje njegovog jedanaestog albuma, ali s dobrim razlogom.

Iz produkcijske kuće "Gramofon" kažu da umjetnik ne želi davati izjave i time skretati pažnju na sebe, te da njegov tim saradnika čini sve da se sva pažnja usmjeri na ugrožena područja, da se ljudima koji su ostali bez domova pruži pomoć.

Iz "Gramofona" ističu da su sve aktivnosti na objavljivanju novog studijskog albuma, koji je trebao izači ovog proljeća, pomjerene.

Video spot za pjesmu "Ruža" možete pogledati na web stranici www.dinomerlin.com i na zvaničnom YouTube kanalu Dine Merlina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije