Muzika

"Miligram" pjeva za poplavljene u RS

"Miligram" pjeva za poplavljene u RS
"Miligram" pjeva za poplavljene u RS

Jedan od najpopularnijih regionalnih bendova "Miligram" održaće 27. juna veliki humanitarni koncert na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Cijena ulaznice iznosi pet KM, a sav novac od njihove prodaje članovi beogradskog benda doniraće za poplavljene u Republici Srpskoj.

Veliku turneju započeli su u Tuzli u aprilu, a njome je obuhvaćen niz koncerata u najvećim prostorima na Balkanu, među kojima nakon Tuzle slijede stadion u Banjaluci, dvorana u Zenici u oktobru, beogradska "Kombank arena" u novembru i "Sajam" u Ljubljani u decembru.

Momci iz "Miligrama" su u posljednjih nekoliko mjeseci naporno radili, priređivali mnogobrojne uspješne koncerte izvan Srbije, a interes za njihova gostovanja sve je veći, što dokazuju mnogobrojni koncerti održani širom Evrope.

"Miligram" je u kratkom periodu pridobio mnoštvo poklonika i u Srbiji i u regionu, pa ne čudi što im je dodijeljen epitet "srpskog muzičkog čuda".

"Koncert na banjalučkom stadionu biće naš prvi nastup na nekom od stadiona. Budući da sam već radio koncert u Banjaluci sa drugim zvezdama i znam koliko banjalučka publika zna da bude zahtevna i malo me strah kako će sve to da ispadne, ali se nadam da će na našem koncertu koji će trajati oko tri sata imati priliku da uživaju", rekao je frontmen grupe Aleksandar Milić Mili.

Specifičnost njihovog muzičkog izražaja jeste obavijenost širokim melodijama te isprepletenost različitih žanrova, roka, balkanskih ritmova i R&B elemenata.

"Pozivi stižu sa svih strana, ali jedini pravi pokazatelj uspeha jeste kad pesme zažive među ljudima. Veliki koncerti se onda sami nameću. Smatram da su nam se oni prerano dogodili, zbog čega strahujem da li će sve ispasti kako treba. Ipak, energija sa kojom nastupamo i način sviranja zaslužuju veliku binu", zaključio je Mili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije