Muzika

Mobijev "san" za Dejvida Linča

Mobijev "san" za Dejvida Linča
Mobijev "san" za Dejvida Linča

Sasvim neočekivano, slavni holivudski reditelj Dejvid Linč i poznati muzičar Mobi zamijenili su uloge, te je tako Mobi režirao najnoviji Linčov muzički spot.

Naime, Linč je povodom Dana prodavnica ploča objavio ekskluzivni EP, koji sadrži remikse "The Big Dream", a upravo je pionir elektronske muzike bio zadužen za remiks naslovne numere, pa je već jezivu pjesmu učinio još jezivijom, a zatim otišao i  korak dalje, te dodatno kreirao njenu mračnu video-verziju. Možda je i najzanimljivije to da je Mobi uspio da spot napravi po receptu Linčovih kultnih filmova.

Obje verzije pjesme i prateći video uključuju Mindi Džouns, talentovanu pjevačicu i povremenu Mobijevu saradnicu.

"Ove noći, dok sanjamo zajedno. Sjećamo se, dok sanjamo zajedno", pjeva Džounsova vokalom koji podsjeća na izmaglicu, uz treptaje električne gitare, atmosferične note sintisajzera i nezgrapni ritam bubnjeva.

Dok Džounsova zavodljivo pjeva u kameru, dodatnu mističnost pružaju lutajuća svjetla, kojima ju je Mobi okružio, a kao omaž "Twin Peaksu", dok u pozadini promiču uznemirujuće maskirane figure. Sve ovo govori u prilog činjenici da se Mobi zaista potrudio i utrošio mnogo vremena kako bi studiozno izučio Linčovu vještinu kreiranja nadrealnog.

Inače, multitalentovani Linč objavio je svoj prvo solo EP "Crazy Clown Time" 2011. godine, a zatim je prošle uslijedio "The Big Dream".

"Jako volim ritam i bluz. Volim i rokabili, ali i 'The Beatles'. Njihova omiljena pjesma mi je 'Across the Universe'. Takođe, sviđaju mi se Džimi Hendriks i Bob Dilan. 'ZZ Top' je jedan od mojih omiljenih bendova svih vremena. Kada sam ih prvi put čuo, rekao sam: 'Ovi ljudi imaju snagu. Oni jednostavno razvaljuju'", kazao je Linč o svojim muzičkim uzorima. *

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije