Muzika

Muzičari ujedinjeni u "Noći za pomoć"

Muzičari ujedinjeni u "Noći za pomoć"
Muzičari ujedinjeni u "Noći za pomoć"

"Noć za pomoć" okupila je veliki broj muzičara koji su nastupali u Domu omladine u Beogradu kako bi pomogli stanovništvu ugroženom u poplavama.

"Sav prihod od karata i prodatog pića na koncertu biće proslijeđen Crvenom krstu", saopštili su organizatori.

Učešće svih je bilo bez ikakve naknade, uključujući i organizatore, obezbjeđenje, tonce, te mnoge druge koji su zaslužni za dobru atmosferu, pokazujući time solidarnost sa onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Beograđani su se odazvali u velikom broju radi humanosti, ali i uživanja u nastupu poznatih bendova različitih žanrova, a cijena ulaznice koštala je najmanje 1.003 dinara.

"Noć za pomoć" počela je u utorak u 14 časova, kada su na "zidiću" ispred Doma omladine zasvirali "Ničim izazvan", "Straight Mickey and the Boys", bend Vlade Džeta, "Sharks, snakes & planes", "Deca apokalipse", "Kristali", "Intermezzo" i drugi.

Program se na ovoj bini završio u utorak naveče oko 20 časova, ali su se nastupi dalje nastavili unutar dvorane.

Za nastavak šoua u velikoj sali potrudile su se djevojke iz benda "Lollobrigida", nakon kojih su zajednički nastup priredili Marčelo i Iskaz, koji su, iako sala još nije bila puna, dali sve od sebe da energiju podignu na najviši nivo.

Gužva je počela da raste kada su nastupali S.A.R.S. te Bajaga i "Instruktori", koji su pjevali najveće hitove iz svoje bogate muzičke karijere.

I "Van Gogh" je nastupio energično kao i uvijek, a šou u glavnoj sali zatvorio je nastup benda "Babe".

Ni ovdje nije bio kraj dobroj atmosferi jer je u sali "Amerikana" "Goribor" započeo šou, a nastavili su ga "Orthodox Celts" i "Beogradski sindikat".

U duhu solidarnosti nastupili su i "Beogradski sindikat", Cane i "Partibrejkers", koji su pravili šou šaleći se na račun oranizacije.

I kontroverzni "Bad Copy imao je odličan nastup, uz hitove sa aktuelnog albuma "Krigle", ali i kratak osvrt na ranije pjesme, kako zajedničke, tako i iz pojedinačnih karijera Viklera, Timbea i Nigrutina.

"Ovo su bili hitovi, sad kreću sra'a", poručili su članovi ove grupe uz već poznato neozbiljno ponašanje na sceni.

Čast da završi veliki humanitarni šou pripala je Rambu Amadeusu.

Još nije poznato koliko je novca sakupljeno na koncertu, ali sav prihod je namijenjen za sanaciju štete nastale tokom poplava.

Pored toga što su se dobro zabavili te cijeli dan uživali uz najpoznatije muzičare u zemlji i regionu, Beograđani su pokazali da imaju veliko srce, solidarišući se sa ugroženim sugrađanima.

Što zbog pružene pomoći, što zbog odličnog provoda, oni koji su bili na koncertu kažu da je to bio koncert za pamćenje. *

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije