Muzika

Muzički čas za zaljubljenike

Muzički čas za zaljubljenike
Muzički čas za zaljubljenike

BANJALUKA - Besplatnu muzičku radionicu sa temom "Od ideje do albuma" održali su u subotu članovi banjalučkog benda "Sopot" u okviru prve besplatne muzičke radionice "Converse Rubber Tracks" u Domu omladine u Banjaluci.

Muzičku radionicu organizovali su "Converse Rubber Tracks" produkcija i izdavačka kuća "Koliba", u saradnji sa članovima "Sopota", kojeg su prepoznali kao najuspješniji bend tog tipa u gradu na Vrbasu.

Mladi posjetioci imali su priliku da postavljaju pitanja kako nastaju tekstovi pjesama u zabavnoj i neformalnoj atmosferi, a iznad svega da se informišu o cijelom takmičenju "Converse Rubber Tracks". U opuštenoj i neformalnoj atmosferi, članovi "Sopota" podijelili su sa posjetiocima svoje iskustvo i istakli detalje na koje mladi muzičari moraju da obrate pažnju da bi postali uspješni.

"Nikad ranije nismo imali priliku da držimo radionicu ove vrste. Ideja nam je bila da sa ljudima podijelimo svoj kreativni proces. Pokušali smo objasniti naš muzički put i na osnovu toga ih posavjetovati kako da ubrzaju proces kreiranja muzičke karijere. Takođe, na našem primjeru, pjesmi 'Energetsko more', objasnili smo proces od ideje, stvaranja, snimanja i miksanja pjesme, do zaštite autorskih prava, pronalaženja izdavača i plasiranja na tržište", rekao je Petar Topalović, frontmen benda "Sopot".

On je dodao da su prisutni pokazali veliku zainteresovanost za temu i razgovor bi vjerovatno tekao do kasnih večernjih sati da zbog poštovanja zakazane satnice nisu morali da prekinu druženje.

"Iskreno se nadam da će se ovakve stvari dešavati češće i siguran sam da će nekom narednom prilikom broj prisutnih biti još veći", dodao je Topalović.

Darko Đekić, direktor izdavačke kuće "Koliba", ističe da su jako zadovoljni posjetom radionici, koja je trajala dva i po sata, i kojoj je prisustvovalo oko 40 muzičara i, uopšte, mladih ljudi koji žele ili se nastoje baviti muzikom.

"Jako smo zadovoljni kako je sve prošlo i završilo, a na kraju smo imali puno pitanja učesnika, što je svakako pokazatelj da je njima bilo jako zanimljivo", istakao je Đekić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije