Muzika

Muzički program na pet stejdževa

Muzički program na pet stejdževa
Muzički program na pet stejdževa

Sjajni muzičar Vlada Divljan, hor o kojem ne treba mnogo govoriti "Viva Vox" i djevojka čiji je glas osvojio Evropu Marija Šerifović samo su neki od izvođača koji će ove godine nastupiti na otvaranju Gitarijade 30. jula u Zaječaru.

Posjetioci čuvene Gitarijade do 2. avgusta će imati priliku da uživaju u brojnim programima organizovanim na pet stejdževa.

Tako će sa glavne bine, ili Rock Stagea, odjekivati zvukovi bendova "Prljavo kazalište", "Partibrejkersi", "Riblja čorba", "Kerber", "Goblini", "YU grupa", "Atomsko sklonište", "Van Gogh", "Death Saw", "The Dibidus", "Dža ili Bu", "Pero Defformero".

Nastupiće i prošlogodišnji pobjednici "Mud Factory" i pobjednici publike "Huti Ota Tre", ali i grupa "Sevi" iz Sofije.

U okviru takmičarskog dijela nastupiće 14 bendova u polufinalu, koje će ocjenjivati žiri na čijem je čelu Branimir Lokner, a članovi su Igor Polak, Nenad Kuzmić, Panta Džambazoski, Dragiša Radulović, Igor Bašin i Dragutin Matošević.

U okviru programa "Gitarijada Visual" biće predstavljene izložbe stripa i fotografija "Strip pressing" i "Rok momenti 2014".

U okviru "Free zone" biće prikazan dokumentarni film o grupi "Mizar" autora Marka Džambazoskog, knjiga "Rok pod kulom" Gorana Kukića, "Sve te grešnice" autora Srđana Stojiljkovića i "Novi rock" Igora Bašina. Takođe, biće održana i tribina sa temom "Internet vs tradicionalni mediji u promociji rokenrola".

Novina u ovogodišnjem programu je "Guitar Art stage", u okviru kojeg će biti organizovani časovi klasične gitare. Kamp će ove godine biti otvoren 30. jula, a smještaj i jedan obrok su besplatni. Takođe, ulaz na sve programe 48. gitarijade je besplatan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije