Muzika

Najavljen dio programa EXIT-a 2014.

Najavljen dio programa EXIT-a 2014.
Najavljen dio programa EXIT-a 2014.

NOVI SAD - Na EXIT-ovoj slavljeničkoj žurki "Back to the future", koja je sinoć održana u novosadskom SPENS-u, povodom nagrade za najbolji veliki evropski festival, najavljen je i dio programa za ovogodišnji festival, EXIT 2014.

Uz mistične basove Roni Sajza, sa podrškom MC Youngmana, EXIT publici otkriveni su izvođači X-bass programa, koji je ove godine na nivou hedlajnera Glavne bine i Dance Arene.

EXIT 2014. će predstaviti kraljeve omiljenih pravaca X-Bass programa, dubstepa i drum'n'bassa: Skrillex i Rudimental, a pored njih i Dub FX i Koven dolaze da svojim lajv postavama atmosferu na Petrovaradinskoj tvrđavi dovedu do usijanja.

Skrillex predstavlja najznajčajnije dubstep ime današnjice i jedan je od najpopularnijih svjetskih di-džejeva. Za rekordno vrijeme postao je planetarno poznat, a svojim progresivnim EP-jevima "Scary Monsters and Nice Sprites" i "Bangarang" osvojio je ne samo srca publike, nego čak 6 Gremi nagrada.

Na EXIT festivalu nastupiće u subotu, 12. jula, sa ekskluzivnim audio-vizuelnim lajv nastupom, dizajniranim specijalno za njegovu novu ljetnu turneju, i sa tehničkom opremom toliko velikom da će je čak 5 šlepera prevoziti do Tvrđave.

U petak, 11. jula, Petrovaradinsku tvrđavu protrešće Rudimental, najbolji novi bend 2013. po izboru više od pola miliona fanova na dodjeli britanskih festivalskih nagrada.

Ovaj energični kolektiv eksplodirao je iz londonskog andergraunda na sam vrh britanske i evropske muzičke scene, osvojivši srca publike svojim beskompromisnim pristupom koji ne pristaje na rigidne klasifikacije žanra. Rudimental se našao na prvom mjestu jedne od najvažnijih svjetskih muzičkih top lista - UK Top Chart pjesmom "Waiting All Night" aprila 2013, ostavivši iza sebe i čuveni Daft Punk.

Dvije sedmice kasnije, njihov album "Home" debitovao je na prvom mjestu britanske top liste albuma. Njihova popularnost u 2014. dalje raste, a najava njihovog nastupa na BRIT nagradama 2014. samo dodatno dokazuje koliko su trenutno traženi u muzičkom svijetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije