Muzika

Najbolja pjesma Slađana Spreme

Najbolja pjesma Slađana Spreme
Najbolja pjesma Slađana Spreme

Dječak Slađan Spremo iz Nevesinja koji je otpjevao pjesmu “Marina” pobjednik je Regionalnog dječijeg muzičkog festivala „Zvon zvonke pjesme“, koji je sinoć održan u Domu kulture u Trebinju.

Drugoplasirana je Irina Aleksić iz Trebinja, dok su treće mjesto podijelili Vukan Avdalović takođe iz Nevesinja i Ema Marija Bulajić iz Trebinja.

Slađan Spremo koji ima tek 11 godina i pohađa Osnovnu školu „Risto Proroković“ u Nevesinju, učenik je i Muzičke škole „Sveti Roman Melod“ u ovom gradu, što mu je, kako kaže, dalo i veliki doprinos da pobijedi na ovom festivlu, jer je u ovoj školi, osim nota i usmjeravanja u muzičkom pravcu, stekao i samopouzdanje i oslobađanje od treme na pozornici. 

“Pobjeda mi je tim draža što sam upravo ja, kao dječako koji dolazi iz Nevesinja, uspio pobijediti na ovom festivalu, ali i zato što je moj prijatelj Vukan, takođe nevesinjac, osvojio treće mjesto”, rekao je nakon osvojene nagrade Slađan koga je u publici bodrila i njegova porodica, a što mu je, kako dodaje, dalo dodatnu snagu.

Na ovogodišnjem Festivalu je učestvovalo dvadeset mladih izvođača iz Trebinja, Bileće i Nevesinja od 7 do 11 godina koji su pjevali poznate i ranije izvođene dječije kompozicije.

U revijalnom dijelu programa nastupili su pobjednici i učesnici prethodnih festivala, kao i Plesna grupa „Maris“ iz Trebinja.

Dječjim festivalom “Zvon zvonke pjesme”, čiji su organizatori Centar za informisanje i obrazovanje i Kulturni centar Trebinje, a pokrovitelj Grad Trebinje, svečano su započele ovogodišnje Trebinjske ljetne svečanosti...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije