Muzika

Nakon 30 godina, novi album Đorđa Morodera

Nakon 30 godina, novi album Đorđa Morodera
Nakon 30 godina, novi album Đorđa Morodera

LONDON - Djorđo Moroder, jedan od pionira sintetizovane dens muzike, objaviće svoj prvi studijski album nakon 30- godišnje pauze.

Album, koji će izaći u proljeće 2015. snimljen je u saradnji sa brojnim muzičkim zvijezdama: Britni Spirs, Kajli Minog, Čarli XCX, Sia, Miki Eko, Metju Koma, Foxes...

Legendarni italijanski producent je prvu numeru sa tog albuma, "74 is the New 24", predstavio u ponedeljak.

"Dens muzici nije bitno gdJe živite, ko su vam prijatelji, koliko zarađujete. Nije joj bitno ni da li imate 74 ili 24 godine, jer 74. su nove 24!", kazao je 74- godišnji muzičar.

Moroderove produkcijske vJeštine došle su posebno do izražaja u doba disko ere kada je napisao niz pjesama sa pop divom Donom Samer, uključujući hit "Love to Love You Baby" iz 1975.

Producirao je neke od najavećih hitova 1980-ih poput "Call Me" grupe Blondie i "Take My Breath Away" benda Berlin, naslovne numere filma "Top Gun" s kojom je 1986. osvojio Oskara.

Nagradu Američke filmske akademije dobio je još dva puta prije toga: 1983. za pesmu "What a Feeling" sa albuma "Flashdance" i 1978. za originalnu muziku u filmu "Ponoćni ekspres".

Moroder je nakon dužeg vremena ponovo skrenuo pažnju na sebe saradnjom sa francuskim elektronskim duom Daft Punk na njihovom megahitu "Random Ačeš Memories" koji je 2013. osvojio četiri Gremi nagrade, uključujući nagradu za album godine.

Nedavno je remiksovao pjesmu "I Can't Give You Anything but Love" koju pjevaju Lejdi Gaga i Toni Benet, kao i pjesmu "Midnight" grupe Coldplay. Bio je i DJ na mnogim muzičkim festivalima širom svijeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije