Muzika

Neno Belan snimio spot s tamburašima

Neno Belan snimio spot s tamburašima
Neno Belan snimio spot s tamburašima

Spot za pjesmu "Radosti mojoj nema kraja" Neno Belan i tamburaški sastav "Kas" snimali su na Kvarneru, te u Slavoniji i Baranji.

Snimanje spota proteglo se na tri godišnja doba - od proljeća do jeseni. Naime, prvi kadrovi su snimljeni na Učki u proljeće, a onda su nastavak snimanja otežavale ljetne kiše, pa su posljednji kadrovi snimljeni početkom jeseni u Slavoniji i Baranji.

"Snimanje ćemo zapamtiti po praćenju vremenske prognoze, borbi s kišama, vjetrom i komarcima, ali i sjajnoj suradnji s Nenom Belanom. Od tog smo vrhunskog glazbenika naučili mnogo o profesionalizmu, ali i kako se svaki djelić našeg posla i nakon nekoliko desetljeća na sceni treba raditi sa srcem", kazao je Dinko Glavaš, pjevač tamburaškog sastava "Kas".

"Volim eksperimentirati, a kako nikada nisam surađivao s tamburašima, kad mi je Uršula Tolj predstavila pjesmu i predložila suradnju s 'Kasom', rado sam je prihvatio. Snimanje spota bilo je iznimno zabavno. Drago mi je da sam pred ravničare mogao postaviti pravi planinarski zadatak - uspon na Učku i svirku s pogledom na Rijeku", kazao je Neno Belan.

Uršula Tolj potpisuje tekst pjesme "Radosti mojoj nema kraja", Damir Bačić muziku, a Željko Nikolin aranžman. Scenarista spota je Dražen Bočkaj, a reditelj i snimatelj Marko Zeljković Zelja.

Pjesma se nalazi na albumu tamburaškog sastava "Kas" - "Slušaj mene, nema greške", koji je izdan pod okriljem "Croatia Records".

Iako tek prvenac, publika je album dočekala s oduševljenjem. Osim u Slavoniji i Baranji, osječki sastav, prepoznatljiv po dobroj energiji, sve češće nastupa u Zagrebu, Dalmaciji i inostranstvu. Njihovi video radovi spadaju među najgledanije iz područja tamburaške muzike. Spotove za pjesme "Budi moja slatka djevojka" i "Nemoj reći ni riječ" samo je na YouTubeu pogledalo više od 300.000 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije