Muzika

Neobjavljena pjesma Kurta Kobejna

Neobjavljena pjesma Kurta Kobejna
Neobjavljena pjesma Kurta Kobejna

Prvi trejler za novi dokumentarac o Kurtu Kobejnu na radost svih fanova čuvenog muzičara konačno je objavljen, a film će premijerno biti prikazan 4. maja na kanalu HBO.

Dokumentarac "Montage Of Heck" donosi pregršt video-materijala koji dosada nikada nije prikazan u javnosti, kao i audio-snimke.

Reditelj dokumentarca o frontmenu "Nirvane" Bret Morgen rekao je da se u film nalazi i dosad neobjavljena pjesma Kurta Kobejna, dvanaestominutna solo dionica "Cobaiana".

Pjesma je najvjerovatnije snimljena za potrebe projekta koji je Kobejn radio s Petom Smirom i Erikom Erlandesonom.

Pet Smir je bio gitarista na "Nirvaninoj" turneji za promociju posljednjeg albuma "In Utero", dok je Erlandeson poznat kao gitarista nekadašnjeg benda "Hole", čija je liderka bila Kortni Lov, Kobejnova supruga.

"Montage Of Heck" je prvi dokumentarac o Kurtu Kobejnu, koji je rađen uz podršku porodice koju je ostavio za sobom nakon samoubistva 1994. godine. Osim pjesme, film sadrži i mnoge video-snimke, intervjue, fotografije i ostale lične Kobejnove stvari, koje će javnost imati priliku da vidi prvi put.

Kurt Kobejn je rođen 1967. godine u Aberdinu. Zajedno sa basistom Krisom Novoselicem i bubnjarom Dejvom Grolom osnovao je "Nirvanu" 1987. godine. U Kobejnovom rodnom gradu je 2005. godine podignut spomenik na kome piše "Welcome to Aberdeen - Come As You Are".

S obzirom na to da Kobejn nema grob, mnogi obožavaoci "Nirvane" svake godine na datum njegove smrti posjete Vireta park, koji se nalazi u blizini njegovog bivšeg doma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije