Muzika

Nikola Pejaković Kolja sa "Grobovlasnicima" 21. marta

Nikola Pejaković Kolja sa "Grobovlasnicima" 21. marta
Nikola Pejaković Kolja sa "Grobovlasnicima" 21. marta

BEOGRAD - Kantautor Nikola Pejaković Kolja održaće prvi koncert u karijeri sa svojim bendom "Grobovlasnici" 21. marta u Domu sindikata u Beogradu, najavljeno je iz promoterske kuće "Long Play".

"Sviraćemo dvadesetak pjesama i kraj. Želimo da damo sve u tih dva sata. Nema bisa, nema razvlačenja u nedogled. Želimo beskompromisnu svirku, emotivnu i razarajuću. I po nas i po publiku. To je naš prvi susret sa ljudima koji žele da nas čuju i dobiće ono što su čekali sve ove godine", najavljuje Pejaković.

Poznat kao glumac i režiser, ali prije svega scenarista filmova "Lepa sela lepo gore", "Rat uživo", "Ledina" i hit serije "Vratiće se rode", Pejaković je uporedo na muzičkoj sceni stekao status kultnog autora već sa prvim albumom "Mama, nemoj plakati" (2002), koji je snimio pod firmom "Kolja i Smak 'Bijelog dugmeta'".

Nakon "poročnih" hitova kao što su "Sjeo sam za švedski sto" i "B.J. Blues" sa prvenca, Pejaković je životna iskustva nastavio pretakati u pjesme poput "Haljinica boje lila" i "Eto, udade se ti za konja" na podjednako provokativnom drugom albumu "Kolja" (2009).

Sa romantično intoniranim i "pročišćujućim" trećim albumom "Grobovlasnici" (2013) iza sebe, Kolja i njegov bend se tek sada osjećaju spremnim za prvi susret sa publikom uživo na koncertu.

"Nekako se sve složilo. Sazrelo. I muzika i bend. I vjerujem, publika. Sada imaju tri albuma ispred sebe i mogu da stvore jasniju sliku na čiji koncert dolaze i šta mogu da očekuju. I nama je jasnije šta sviramo i koji nam je cilj. A cilj je da sviramo dok god ne postanemo pravi, katastarski i gruntovno, grobovlasnici. Poslije toga, vidjećemo", kaže Pejaković.

Ulaznice se mogu nabaviti po cijeni od 1.200 (19 KM) dinara preko "Eventim" mreže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije