Muzika

Nova imena, ali i nova lokacija

Nova imena, ali i nova lokacija
Nova imena, ali i nova lokacija

BANJALUKA - "Fresh Wave" festival, koji će se od 6. do 8. avgusta održati u kampusu Univerziteta u Banjaluci, ugostiće neka od najvećih imena tehno i haus zvuka. Kao neki od glavnih izvođača ovogodišnjeg festivala potvrđeni su legendarni njemački DJ i producent Tomas Brunker, poznatiji kao Tomkraft, "Grammyjem" nagrađeni Rodžer Sančez, te trenutno jedan od najpoznatijih DJ dvojaca "Bang La Decks".

Zbog radova na tvrđavi Kastel, ove godine festival će biti održan u prostoru univerzitetskog kampusa.

Organizatori su ranije najavili da će ljubitelje elektronskog zvuka kroz tri dana zabavljati i DJ-evi Debora de Luka, Kristijan Varela i Marko Nastić.

"Pored glavne bine, posjetioci će moći da uživaju i na 'Energy stageu', koji je podržan od strane regionalnih izvođača. Ovdje će svoje setove puštati, između ostalih, DJ Feđa Knajdl, Woodie, Forest People, Miroslav Pavlović, Joma Maja i mnoga druga dokazana DJ imena našeg regiona", naveo je Strahinja Grahovac, jedan od organizatora.

Predstavljajući nova imena festivala, Grahovac je podsjetio da je Tomkraft tokom svoje dvadesetogodišnje karijere prošao kroz različite muzičke pravce, od trensa, preko elektrohausa do progresiv hausa. Široj javnosti poznat je po hitu "Lonliness", kojim je 2002. godine, za samo nedjelju dana, dospio na mnoge svjetske top-liste.

Hitovi "Kuedon" i "Utopia" grčkog dvojca "Bang La Decks" pokorili su prethodnih godina Balkan, ali i dobar dio svijeta, i postali su nezamjenjiv dio plejlista ljubitelja haus muzike. Upravo će u tim hitovima imati priliku da uživaju posjetioci ovog festivala.

Osim glavnog festivalskog programa, u Banjaluci će u tom periodu biti održani i propratni sadržaji.

"Omladinski centar 'Zdravo da ste' imaće svoj štand gdje će biti postavljene fotografije, zatim čekaju nas i dnevne žurke na Opium plaži, kao i organizovani prevoz sa festivalske lokacije na rafting", otkrili su organizatori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije