Muzika

Nova stvar Radio Groove benda

Nova stvar Radio Groove benda
Nova stvar Radio Groove benda

Bihaćki neo sving bend Radio Groove snimio je sjajan kover "Booty swing".

Riječ je o muzičkoj temi iz četrdesetih godina prošloga vijeka koju su tada snimili Lil Harding Armstrong i Her Sving Orkestra, pjesmu je kasnije obradio čuveni muzičar Parov Stelar, da bi posljednju verziju snimio novi muzički sastav iz Bihaća Radio Groove.

Radio Groove bend su prošle godine osnovali nekadašnji članovi dobro nam poznatog benda Scripta. Bend čine iskusni i profesionalni muzičari: Aladin Kečalović (bubnjevi), Samir Toromanović (bas), Delijan Malkoč (gitara), Nail Jusić (klavijature), Sanel Kabiljagić (truba), Elvedin Malkoč (saksofon) i Nejra Karabegović (vokal).

Oni nisu bend koji se sluša kao basgrupa, oni vraćaju muziku na centralnu binu i s lakoćom čine da se ljudi okupe oko nje i da uživaju, da se sinhronizuju, da otkriju zaboravljenu radost grupne plesne terapije i da postanu dio grova, piše Mondo.

Sebe su pronašli u neo sving pravcu, što potvrđuje kover "Booty swing". Bend Radio Groove trenutno priprema i svoj prvi album, a do tada u njihovim jedinstvenim svirkama koje vas vraćaju u neka zaboravljena vremena možete uživati u Banjaluci, Sarajevu i Zagrebu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije