Muzika

Novi muzičari, koji će tek zasijati

Novi muzičari, koji će tek zasijati
Novi muzičari, koji će tek zasijati

Mnogo je muzičara u svijetu koji iz dana u dan nastoje zasijati na zvjezdanom nebu ove industrije. Ipak, samo najbolji i najuporniji uspiju dostići status slavnih.

Da je jednostavno doći do svjetske slave u muzičkim vodama, svi bi to vjerojatno nastojali ostvariti. Međutim, samo onim najkvalitetnijim i najupornijim to na kraju uspije. Magazin "Rolling Stone" izdvojio je deset novih muzičara kojima je dobro krenulo u pogledu uspona na top listama, posjećenosti njihovih koncerata, ali i pregleda na YouTubeu. Bave se različitim žanrovima, od roka, preko elektronike, do kantrija i R&B-ja, a ovaj magazin im predviđa svijetlu budućnost.

Žanr muzike kojim se bavi dvojac "Milky Chance" ima raspon od folka, preko regea do elektronskih primjesa. Ljubiteljima Gotjea, "Citizen Copea" ili Hose Gonzaleza svidjeće se i ovaj sastav.

Njihov uspon počeo je pjesmom "Stolen Paradise", koja je izdana prošle godine, a do sada je sakupila preko 60 miliona pregleda na YouTubeu.

Dvije djevojke imena Tejlor Daje i Medi Marlov čine muzički duo "Maddie & Tae". Svijet osvajaju kantri muzikom, ali ga one prezentuju u svim njegovim licima.

Ako ste fanovi Tejlor Svift ili "The Wreckersa", ove djevojke će vam podjednako privući pažnju. Na sceni su tek od ove godine, a već imaju naveliko popularni hit "Girl In Country Song". Uz zarazne melodije koje prezentuju i veoma su zgodne.

Ako nastavi dosadašnjim tempom, kanadski sastav "Alvvays", koji svira klasični rok zvuk uz elemente panka, lišen visoke produkcije, u budućnosti zasigurno neće ostati neprimijećen u svjetskim okvirima. Pravi poznavaoci muzike za njih kažu da zvuče veoma posebno, a popularan im je hit "Adult Diversion", koji je izašao krajem prošle godine.

Dvadesetšestogodišnja američka pjevačica Banks ima veoma upečatljiv i ugodan glas, a u njenoj muzici prevladavaju elementi R&B-ja i elektronike.

Mogla bi se svidjeti fanovima Rijane, "La Rouxa" i Džejmsa Blejka, a nekoliko njenih pjesama koje bi trebalo poslušati su "Brain" i "That is What it Feels Like".

Ova lista ne bi mogla proći bez engleskog dvojca "Gorgon City", koji se bavi produkcijom elektronske muzike, pa s obzirom na svjetske trendove, u posljednje vrijeme im ide sve bolje. Prošle godine su imali hit "Real", koji je bio visoko plasiran na britanskim top listama.

Svijet će zasigurno još mnogo čuti i o američkom pank-rok bendu "Joyce Manor", koji postoji šest godina, ali je tek u posljednje vrijeme njegov rad počeo dopirati do većeg broja slušalaca. Čak i za pank obrasce njihove pjesme traju vrlo kratko, pa tako hit "Catalina Fight Song" traje svega 65 sekundi.

Kako u magazinu "Rolling Stone" naglašavaju, muzika pjevačice Melise Stil je spoj najpopularnijih trendova iz 2014. godine. Nešto haus momenata, densa, te R&B-ja. No bez obzira na te popularne zvukove, ipak sve skupa zvuči jako dobro.

Muzika sastava "The Bombay Royale" tek je pravi koktel s obzirom na to da je on spoj svega i svačega. Orijentalna muzika s tradicionalnim instrumentima, zatim spaj roka, porn fanka, kao i pozadinski zvuci iz špageti vesterna. Pravi Bolivud u malom.

No bend zapravo nije iz Indije, nego iz Australije, a polako, ali sigurno osvaja brojne top liste u svijetu.

Ovu listu čini i jedan DJ, Li Gambl, koji ne miksa nove zvukove elektronske muzike, već je baziran na spori i "magloviti" rejv iz devedesetih. S obzirom na to da je sve manje ovakvih tehno "dinosaurusa", njegova produkcija dopire do sve većeg broja ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije