Muzika

Odabrane kompozicije iz devet zemalja

Odabrane kompozicije iz devet zemalja
Odabrane kompozicije iz devet zemalja

BANJALUKA - Na finalnoj večeri 21. Đurđevdanskog festivala 13. maja u sportskoj dvorani "Borik" u Banjaluci biće izvedeno 16 kompozicija koje će interpretirati 19 solista, rekao je Dragoljub Sladojević, urednik redakcije Đurđevdanskog festivala, na prvoj pres-konferenciji koja je upriličena u prostorijama RTRS, koji je i organizator ovog festivala.

On je potvrdio da izvođači dolaze iz Rusije, Moldavije, Mađarske, Bugarske, Italije, Hrvatske, Crne Gore, Srbije i BiH, odnosno RS.

Maja Tatić, član komisije za izbor kompozicija i urednik u Muzičkoj produkciji RTRS, istakla je da su ove godine autori imali težak zadatak, odnosno morali su sami da predlože izvođače i samim tim je na konkurs pristiglo samo 35 kompozicija, od kojih je 31 ispunjavala uslove.

Ovogodišnji festival posvećen je pravu djeteta da bude dijete. Tema je paradoks raznim šou-programima koji "zloupotrebljavaju" djecu da umjesto pjesme i igre sate provode učeći korake i pjesme za scenske nastupe.

Izbor malog voditelja pao je na učenicu sedmog razreda Anastasiju Đorđa Bosančić, koja će imati ulogu da bude djevojčica Zvjezdana, a njen tata u ulozi "kouča" koji će pokušati da je "izdresira" će biti glumac Velimir Blanić. Na konferenciji je predstavljeno i idejno rješenje scenografije. Ove godine publika u dvorani će moći da uživa u sceni koja će biti podijeljena na dva dijela, motivima prirode i velikom zakrivljenom led ekranu u pozadini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije