Muzika

"Odbrana i poslednji dani" najbolji album u eks Jugoslaviji

"Odbrana i poslednji dani" najbolji album u eks Jugoslaviji
"Odbrana i poslednji dani" najbolji album u eks Jugoslaviji

ZAGREB - Prema izboru 13 muzičkih kritičara, u organizaciji hrvatskog izdanja časopisa "Roling Ston", album grupe "Idoli" - "Odbrana i poslednji dani" - najbolji je album izdat u nekadašnjoj Jugoslaviji.

Sa tog albuma su pjesme:  "Kenozoik", "Poslednji dani", "Moja si", "Rusija", "Igrale se delije"...

Na drugom mjestu je album Šarla Akrobate "Bistriji ili tuplji čovek biva kad...", a slijedi "Azrin"  dvostruki album "Sunčana strana ulice".

Četvrti je album "Haustora" nazvan po imenu grupe, a na petom debitantski album Arsena Dedića "Čovjek kao ja" iz 1969. godine.

Još dva "Azrina" albuma su  među prvih 10 - trostruko "lajv" izdanje iz 1982. sa koncerta u Kulušiću "Ravno do dna" i prvi album te grupe "Azra" iz 1980.

Među prvih deset je i album "Zabranjenog pušenja" - "Dok čekaš sabah sa šejtanom".

U prvih 20 najboljih muzičkih albuma nekadašnje Jugoslavije ušli su i "Dnevnik jedne ljubavi" Josipe Lisac, "Nova iznenađenja za nova pokolenja" "Discipline kičme", "Pokvarena mašta i prljave strasti" "Riblje Čorbe", "Novo!Novo!Novo! Još jučer samo na filmu a sada i u vašoj glavi" grupe "Film", "Bitanga i princeza" "Bijelog dugmeta"...

U vrhu su i albumi "Goribor" istoimenog benda, "Ako ste slobodni večeras"  i "Pljuni istini u oči" "Buldožera", zatim  "III" "Partibrejkersa", "Pljuni istini u oči" grupe "Buldožer"...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije