Muzika

Održan koncert prvaka opere Narodnog pozorišta

Održan koncert prvaka opere Narodnog pozorišta
Održan koncert prvaka opere Narodnog pozorišta

BANJALUKA - U Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci večeras je, povodom Dana državnosti Srbije, održan koncert prvaka Opere beogradskog Narodnog pozorišta Suzane Šuvaković-Savić, Ane Jovanović i Aleksandra Stamatovića, uz klavirsku pratnju Tatjane Drobni.

Generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić rekao je da 15. februar ima veliki značaj u srpskom narodu, jer označava datum početka Prvog srpskog ustanka i donošenje prvog srpskog ustava.

"Večerašnju manifestaciju nazvali smo 'Sretenje u Banskom dvoru', sa željom da se i dalje srećemo i družimo", rekao je Nikolić.

Prvaci Narodnog pozorišta izveli su djela Volfganga Amadeusa Mocarta, Kamij Sen Sansa, Žorža Bizea, Đuzepea Verdija, Đoakina Rosinija i Đakoma Pučinija.

Generalni konzulat Srbije u Banjaluci, u saradnji sa Republičkim pedagoškim zavodom, dodijelio je i nagradu za najbolji učenički literarni rad o temi "Srbiji za rođendan" učeniku trebinjske Gimnazije Nikoli Duperi.

Srbija je danas nizom manifestacija obilježila Dan državnosti, u spomen na dan kada je na zboru u Orašcu 1804. podignut Prvi srpski ustanak i dan kada je u Kragujevcu 1835. donesen Sretenjski ustav.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije