Muzika

Održan koncert za revitalizaciju kulture u Šamcu

Održan koncert za revitalizaciju kulture u Šamcu
Održan koncert za revitalizaciju kulture u Šamcu

ŠAMAC - U Šamcu je održan cjelovečernji humanitarni koncert s ciljem revitalizacije kulture u ovoj opštini, kao i obnove fundusa gradske i srednjoškolske biblioteke uništenih u majskoj poplavi.

Jedan od učesnika sinoćnjeg koncerta bio je i "Vasil Hadžimanov bend", koji je u Republici Srpskoj nastupao više od stotinu puta, a drugi put u Šamcu.

"Basista u bendu Miroslav Tovirac je iz Šamca i drago mi je da ovom akcijom možemo pomoći njegovoj familiji i drugima", rekao je vođa džez benda Vasil Hadžimanov.

Hadžimanov kaže da kada je počeo da se bavi muzikom nikada nije razmišljao o uspjehu.

"Nikada nisam razmišljao o uspehu, nego o muzici. Mi sviramo muziku koja nije komercijalna. Jeste teži put, ali muzika nas hrani. Kada se čovjek posveti tome šta radi onda valjda postoji neka kosmička pravda da mu se koliko toliko vrati. Od kada postoji bend radimo to najiskrenije i najbolje što znamo. Rezultati su tu, jer dobijamo nagradu od publike koja to poštuje i voli", naglasio je Hadžimanov.

On je istakao da u muzici ima onih koji hoće da zarade novac i onih koji to rade iz ljubavi.

"Ja pripadam ovoj drugoj grupi i ne bunim se", rekao je Hadžimanov i dodao da je na to da se opredijeli za muziku malo uticalo i to što potiče iz muzičke porodice.

Hadžimanov je naveo da bend planira da svira cijelo ljeto, jer je to period kada ima najviše festivala, a za oktobar je najavio novi materijal koji već spremaju za beogradski festival.

Na sinoćnjem humanitarnom koncertu u Šamcu nastupili su i Marija Blagojević, pjevačica koja je u Gracu završila džez akademiju, te Bojana Stamenov, poznata iz emisije "Ja imam talenat", kao i Rambo Amadeus.

Koncert je održan u organizaciji Inicijative mladih za revitalizaciju kulture "Restart" Šamac i Udruženja žena iz Šamca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije