Muzika

Pet NME nagrada za "Arctic Monkeys"

Pet NME nagrada za "Arctic Monkeys"
Pet NME nagrada za "Arctic Monkeys"

LONDON - Nakon dvostrukog trijumfa na dodjeli BRITS nagrada, britanska grupa "Arctic Monkeys" je osvojila čak 5 priznanja koja tradicionalno dodjeljuje renomirani muzički magazin NME.

Momci iz Šefilda su na ceremoniji, koja je juče održana u Londonu, dobili nagradu za najbolji britanski bend i najbolji album, dok je frontmen grupe Aleks Tarner proglašen za "heroja godine".

Lili Alen je najbolja solo umjetnica, dok je rok veteran Pol Makartni najbolji tekstopisac.

"Najbolja stvar kod pisanja teksta za pjesmu je to što ne znaš kako ti to uopšte polazi za rukom", izjavio je bivši "Bitls" preuzimajući svoj trofej.

Američki bend "Blondie" dobio je najvišu počast - titulu "božanskog genija" (Godlike Genius).

Članovi grupe, predvođeni 68-ogodišnjom Debi Hari, izveli su pred kraj večeri nekoliko svojih hitova kao što su "Heart of Glass", "Rapture" i "Atomic".

Grupa "Haim" proglašena je za najbolji međunarodni bend, Morisi je dobio nagradu za najbolju knjigu za svoju "Autobiografiju", dok je nagrada za najbolju TV emisiju pripala američkoj seriji "Čista hemija".

Hari Stajls iz grupe "One Direction" je po drugi put za redom proglašen negativcem godine, a sastav "The 1975" najgorim bendom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije