Muzika

"Pet šop bojs" zapalio publiku na Petrovaradinu

"Pet šop bojs" zapalio publiku na Petrovaradinu
"Pet šop bojs" zapalio publiku na Petrovaradinu

NOVI SAD – Jedan od najboljih muzičkih festivala u Evropi "Egzit" počeo je na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu višeminutnim vatrometom, a glavne zvijezde prve večeri bili su belgijski pjevač "Strome" i britanski elektro-duet "Pet šop bojs" .

Legendarni duet "zapalio" je sinoć prisutne izuzetnim performansom na glavnoj bini, izvodeći najveće hitove.

Belgijanac "Strome", koji je popularnost stekao na "Jutjubu", razigrao je publiku, posebno ženski dio.

Publika je ovacijama propratila i nastup Slobodana Trkulje i "Balkanopolisa" i njihov miks etno-muzike i žestokih gitarskih rifova.

Prema procjenama izvještača, na festivalu je prve večeri bilo između 15 i 20 hiljada posjetilaca.

Večaras, druge večeri "Egzita", na glavnu festivalsku binu oko 21.00 čas popeće se domaći rok-veterani, beogradska grupa "Van Gog".

Potom slijedi nastup čuvene Glorije Gejnor, poznata po hitu "I Will Survive" koji svijetom odjekuje proteklih 35 godina.

Ipak, posjetioci, posebno mlađi, s nestrpljenjem očekuju nastup svjetski poznate britanske grupe ‘’Rudimental live", koji je prošle godine proglašen za najbolji novi bend.

U plesnoj areni na Petrovaradinskoj tvrđavi di-džej setom publici će se predstaviti Karl Koks sa prijateljima.

Muzički program ovogodišnjeg "Egzita" biće uravnotežen i prilagođen je mlađim i starijim generacijama. Jedno od glavnih obilježja biće to što će, na osnovu želje posjetilaca prošlogodišnjeg festivala, nastupati zvijezde koje nikad nisu nastupale na prostorima Srbije i okruženja.

"Egzit" će u Novom Sadu trajati do nedjelje, 13. jula, nakon čega slijedi nastavak muzičke žurke pod nazivom "Egzit avantura", na "Si dens festivalu" od 15. do 17. jula na plaži "Jaz" u Budvi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije