Muzika

Pjevao, skidao se, ali i pokazao humanost

Pjevao, skidao se, ali i pokazao humanost
Pjevao, skidao se, ali i pokazao humanost

Hvala vam što ste došli! Hajde da rokamo prije nego što se Božja ruka opet umiješa, riječi su kojima je jedan i jedini Bili Ajdol u četvrtak naveče počeo svoj nastup na "Belgrade Calling" festivalu na beogradskom Kalemegdanu.

Ikona britanske scene napravio je pravi rok spektakl, kompletno se dao publici, raznježio je, razigrao i ostavio da mašta o sljedećem susretu s izblajhanim "idolom".

Nakon što je prvobitno zakazan za 25. juna, a potom odložen za dan kasnije zbog nevremena, koncert Bilija Ajdola održan je pred nešto više od 15.000 ljudi. Vrata koncertnog prostora bila su otvorena već od 18 časova, a kultna beogradska grupa "Dža ili Bu" otvorila je festival. Nakon njih scena je pripala skopskom bendu "Tempera", da bi publiku za Ajdola zagrijao Davor Gobac i "Psihomodo pop", koji su tom prilikom predstavili i novi album "Ćiribu ćiriba".

Bili Ajdol se pojavio na sceni oko 21.40 i koncert otvorio pjesmom "Postcard from the past", a zatim nastavio da niže hitove poput "Cradle of love", "Dancing with myself", "Flesh for fantasy", "Sweet sixteen", "Whiskey and pills" koji promoviše na ovoj turneji, "Eyes without a face", pa "LA Woman", koja je, naravno, bila prepjevana u "Belgrade woman"!

Upravo na ovu pjesmu su beogradske dame reagovale riječima: "Bili, skini se"! Skidao se Bili, što je od njega bilo i očekivano, a uz kožne pantalone nosio je crnu majicu koja je pucala na njemu, pa kožni mantil, prsluk, bijelu košulju, sako... Ali, na radost brojnih obožavateljki na Kalemegdanu više puta je pjevao i u toplesu.

Društvo je na bini Ajdolu i ovog puta pravio gitarista Stivi Stivens, koji je u toku koncerta imao svoju tradicionalnu gitarsku solažu.

Ni kiša koja je počela da pada nije uspjela da pokvari provod jer se svako snalazio kako je znao, jedni sa kišobranima, drugi s kesama ili jaknama preko glave, ali predaha nije bilo.

Publika koja se u četvrtak naveče okupila na ovom nastupu isti neće brzo zaboraviti, kako zbog sjajnog provoda, tako i zbog činjenice da je ovaj kultni muzičar dio prihoda od prodatih ulaznica donirao za poplavljena područja. Nakon dva sata svirke Bili Ajdol se od publike oprostio riječima: "Vidimo se sljedeće godine".

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije