Muzika

Pol Mekartni odgodio američku turneju po savjetu doktora

Pol Mekartni odgodio američku turneju po savjetu doktora
Pol Mekartni odgodio američku turneju po savjetu doktora

NJUJORK - Bivši član Beatlesa, legendarni Pol Mekartni, koji se oporavlja od virusne infekcije zbog koje je prošlog mjeseca u Japanu završio u bolnici, odgodio je neke termine američkog dijela svoje svjetske turneje prihvativši savjet doktora.

  "Žao mi je no još će nekoliko sedmica morati proći prije nego li krenemo na američku turneju. Osjećam se dobro, no prihvatio sam savjet doktora da se još nekoliko dana nastavim oporavljati", kazao je u saopštenju Mekartni dodajući da očekuje se da će se uskoro u potpunosti oporaviti.

Sedamdesetjednogodišnji muzičar, dobitnik Gremija, otkazao je svoju rasprodanu turneju "Out there" u Japanu i koncert u Južnoj Koreji nakon što je zbog bolesti bio hospitalizovan.  

 Turneju će ponovno pokrenuti u Albaniju 5. jula. Koncerti koji su bili predviđeni od 14-26. juna u Laboku, Dalasu, Nju Orleansu, Atlanti, Džeksonvilu, Nešvilu i Luisvilu prebačeni su za oktobar.

Sve ulaznice vrijediće, prema saopštenju, i za nove termine.

 Mekartni i bubnjar Ringo Star jedini su preživjeli članovi legendarnog banda iz Liverpula koji je postao planetarno popularan nakon pojavljivanja na američkoj televiziji u "The Ed Sullivan Showu" prije 50 godina. Grupa se posljedni put zajedno pojavila u javnosti 1969. godine.

Nakon raspada Beatlesa Mekartni je osnovao grupu "Wings" i nastavio s vrlo uspješnom i dugom solo karijerom.  

Mekartni se razbolio nakon što je doputovao u Japan poslije niza koncerata održanih u Južnoj Americi u sklopu svoje svjetske turneje te je bio prisiljen otkazati svih pet koncerata u Japanu i Južnoj Koreji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije