Muzika

Prijatelji se opraštaju od Divljana: Lijepo spavaj, prinče Beograda

Prijatelji se opraštaju od Divljana: Lijepo spavaj, prinče Beograda
Prijatelji se opraštaju od Divljana: Lijepo spavaj, prinče Beograda

Bio jednom jedan princ grada Beograda. Uz njegovu muziku se plakalo, smejalo, zaljubljivalo, i to je nešto što će ostati zauvek. Divnom čoveku, koji će nastavljati da nam sleće u snove, da nas nosi sve do oblaka, i do sunca, i do meseca. Lepo spavaj, mali prinče Beograda, napisala je posljednji pozdrav legendarnom muzičaru Vladi Divljanu mlada glumica Tamara Aleksić, koja je, kako kaže, odrasla uz njegove pjesme.

Društvene mreže i portali  juče su iznova i iznova prenosili i dodavali vijesti i posljednje pozdrave za legendarnog muzičara Vladu Divljana, koji je u četvrtak, nakon duge i teške bolesti, premino u 57. godini.

Velja Pavlović, istaknuti novinar, rekao je kako je Divljana poznavao jako dugo i da je ne samo bio bog muzike, već i dobar čovjek.

"Njegov odlazak je tragičan gubitak za sve nas. Veoma sam pogođen. Bio je vrlo odan i iskren prijatelj", istakao je Pavlović. Svi su juče žalili za ovim velikanom, po Twitteru i Facebooku su se iz sekunde u sekundu ređali komentari žalosti za Divljanom. "Mnogo mi je žao, baš sam zatečen tom informacijom. Bio je veoma bolestan, ali to je negirao. Bio je veliki umetnik i mnogo dobar čovek", rekao je Bora Čorba. Momčilo Bajagić Bajaga je rekao da je izgubio velikog prijatelja i da je iza sebe ostavio velike hitove koji će se decenijama pjevati. Kiril Džajkovski je na svojoj zvaničnoj Facebook stranici napisao "R.I.P. Great artist and a great friend." (Počivaj u miru. Veliki umjetnik i sjajan prijatelj). I kolege iz Hrvatske su uputile posljednje riječi svom, kako kažu, velikom prijatelju i muzičaru, kojeg će se uvijek rado sjećati.

"Pamtit ću ga po plemenitosti, dobroti, toplom srcu i divnim pjesmama. Bio je dobar čovjek. U 35 godina, koliko sam ga znao, nisam mu našao nijednu manu", rekao je Jura Stublić. Pjevač Vlado Kalember dodaje kako se Divljan nikad nije ponašao kao zvijezda jer je bio pristojan momak iz susjedstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije