Muzika

Prljavo kazalište u skoro punoj Areni oduševilo Beograđane

Prljavo kazalište u skoro punoj Areni oduševilo Beograđane
Prljavo kazalište u skoro punoj Areni oduševilo Beograđane

Poznata hrvatska grupa "Prljavo kazalište" održala je koncert u skoro punoj Kombank areni, što je njihov prvi nastup u Beogradu poslije 26 godina.

Uz vidno pojačano obezbjeđenje oko Arene, pola sata prije početka sinoćnog koncerta formirali su se redovi ispred ulaza, pa je predgrupa "Radio Luksemburg" svirala u polupraznoj hali.

Koncert "Prljavog kazališta" počeo je u 21 čas odbrojavanjem 10 sekundi na video bimu, čemu se pridružila i publika. Zatim se oglasio Radio Dubrava - "Tačno je 21 čas", čuo zvuk lomljenja kamena i stakla, kao i let helikoptera, da bi poslije ispisivanja imena benda na video bimu, praćeni svjetslosnim efektima sa pokretnih reflektora, na binu izašli članovi "Prljavog kazališta" dočekani vrištanjem publike.

Na početku su izveli pjesmu "Ljubav je" sa novog albuma "Možda dogodine", a zatim su prešli na hitove: "Dobar vjetar u leđa", "Sve je lako kad si mlad", "Kiše jesenje", "Šteta što je kurva"...

Poslije novih pjesama "Djevojka od milion dolara" i "Baš kad nije vrijeme", posjetioci, koji su ispunili parter, donje i dobar dio gornjih tribina, horski su sami otpjevali "Ma kog me Boga za tebe pitaju". Nastavili su da "pomažu" pjevaču Mladenu Bodalecu u izvodjenju miksa refrena poznatih balada: "Tu noć kad si se udavala", "Na Badnje viječe", "Ako tražiš nekog"...

Gitarista Jasenko Houra otpjevao je "Heroj ulice", a bio je i zadužen za komunikaciju sa publikom, pa je čak uspio više mladića da nagovori da svuku majice, pošto su ih djevojke nadjačale u pjevanju numere "Mi plešemo". Taj veliki hit u sinoćnoj interpretaciji glasio je "Mi pijemo".

Bodalec se poslije više dinamičnih pjesama obratio publici, rekavši da je među njima specijalan gost, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, a zatim izveo pjesmu "Mojoj majci" (Ruža Hrvatska). Do tada energična publika, uz ovu pjesmu koja je početkom devedestih godina postigla ogromnu popularnost u Hrvatskoj, a u Srbiji je doživljavana kao izliv nacionalizma, bila je uzdržana. Ta uzdržanost je kratko trajala - već uz narednu, "Ne zovi, mama, doktora", horski je pjevala sa Kazalištem.

Oduševljenje je izazvalo i pojavljivanje nekadašnjeg pjevača "Prljavog kazališta" Davorina Bogovića. Rečenica "Ja sam Davorin Bogović, a ovo oko mene je crno-bijeli svjet", ispraćena je ovacijama.

- Bilo nam je lijepo večeras sa vama. Hvala vam na gostoprimstvu. Želimo da se ponovo sretnemo i vidimo vas ovako raspoložene, srećne i zaljubljene - poručio je Bodalec.

Dvočasovni koncert završili su pjesmom "Marina" pošto su, kako kažu, "nakon mnogo vremena došli i večeras ispunjavaju želje publike". Na bis su Bodalec, Houra i Bogović zajedno otpjevali "Srećno dijete".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije