Muzika

Proljeće u znaku Tupaka

Proljeće u znaku Tupaka
Proljeće u znaku Tupaka

Tupak Šakur, jedan od najpoznatijih repera ikada, inspirisao je pozorišnu predstava za slavni Brodvej, a ove godine pojaviće se i film o ovom slavnom preminulom muzičaru.

Naime, glumac, pjesnik i muzičar Sol Vilijams glumiće u novom brodvejskom mjuziklu, temeljenom na pjesmi "Holler If Ya Hear Me" popularog repera, čija će pretpremijera biti održana 29. maja, dok je za 19. jun planirano premijerno izvođenje u "Palace" teatru".

Ovaj projekat će koristiti Tupakovu muziku i riječi, kao način da se ispriča fiktivna priča o dva prijatelja, koji žive na Srednjem zapadu, u industrijskom gradu pogođenom siromaštvom, dok se bore da ostvare svoje snove. Ako je suditi po glasinama, predstava će, pored naslovne numere, uključivati i brojne Tupakove klasike, kao što su "California Love," "Keep Ya Head Up" i "Me Against the World".

Vilijams će tumačiti ulogu Džona, dok ostatak postave takođe uključuje glumačke veterane Brodveja, kao što su Kristofer Džekson u ulozi Vertusa, te dobitnicu "Tony" nagrade Tonju Pinkins, kao gospođu Veston, zatim tu su i Sejkon Senblou u ulozi Korin, Ben Tompson će tumačiti Grifija, dok će Džon Erl Džekl glumiti uličnog propovjednika.

Novajlije Džošua Bun i Dilon Burnsajd popunjavaju ostatak glavne glumačke postave.

Komad "Holler If Ya Hear Me" je napisao Tod Krejdler, a za režiju je zadužen Keni Leon, koji stoji iza nedavne brodvejske predstave "A Raisin in the Sun" sa Denzelom Vošingtonom u glavnoj ulozi.

Uporedo s novim mjuziklom, ovog proljeća bi trebalo da započne rad na produkciji dugo odgađanog dokumentarnog i biografskog filma o Tupaku. Za njegovu realizaciju, a u ulozi pisca, reditelja i producenta, biće zadužen filmadžija Džon Singlton, koji je bio nominovan za nagradu "Oscar" za film "Boyz N The Hood".

"Tupak je bio momak s kojim sam planirao da sarađujem i snimam filmove do kraja života. Njegov prerani odlazak je duboko uticao na moj život, kao uostalom i na bezbroj drugih ljudi širom svijeta. Njegova životna priča je veoma važna za moju generaciju", zaključio je Singlton.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije