Muzika

Publika će u Sarajevu zasvirati s Rundekom

Publika će u Sarajevu zasvirati s Rundekom
Publika će u Sarajevu zasvirati s Rundekom

SARAJEVO - Darko Rundek sa svojim bendom "Cargo Trio" održaće koncerte povodom obnavljanja nekadašnje CDA scene Sarajevskog ratnog teatra (SARTR) 7. i 8. februara u prostorijama ove pozorišne kuće.

Koncerte sastava obilježiće ekskluzivno izvođenje novih pjesama, koje će se tek naći na njihovom novom albumu, te terapijska atmosfera u kojoj će publika imati priliku da zajedno sa bendom svira u drugom dijelu koncerta.

Rundek kaže da se ne može sjetiti tačnih godina, ali zna da su bila najmanje dva koncerta "Haustora" u CDA između 1986. i 1989. godine.

"Najviše se sjećam zadnjeg, jer sam na njemu bio opako trijezan. Mora da je to bila 1989. godina, jer sam tada počeo sa redovitim godišnjim apstinencijama. Bilo mi je super, imao sam na sebi zlatno livriranu crnu svilenu košulju, koju sam maznuo na nekom TV snimanju u Novom Sadu. I bio lijep i moćan kao Šejn. Sva je publika uzjahala za mnom i imao sam bandu od skoro hiljadu konjanika", prisjeća se Rundek.

SARTR nastavlja sa koncertnim serijalom koji planira realizovati do kraja sezone, te posvetiti obnavljanju nekadašnje CDA scene.

"Želja za obnavljanjem koncertnih aktivnosti našeg teatra logična je onima koji poznaju fascinantnu istoriju nekadašnjeg kultnog i omiljenog okupljališta mladih u Sarajevu - CDA", naveli su iz SARTR-a, koji su i organizatori koncerta.

Takođe dodaju da im je želja da pokušaju prihodima od koncerata doći do neophodnih dodatnih sredstava, koje bi uložili u nove teatarske produkcije. "Svi koncerti koje pripremamo imaće topao teatarski okvir i atmosferu uz zanimljive i inovativne muzičke koncepte", navode organizatori.

Cijena ulaznice iznosi 20 KM, a početak koncerta je zakazan za 21 čas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije