Muzika

Rambo Amadeus zapalio Kastel

Rambo Amadeus zapalio Kastel
Rambo Amadeus zapalio Kastel

Trodnevna muzičko-zabavna manifestacija "Banjalučki dani piva" počela je u četvrtak naveče koncertom svjetskog mega cara Ramba Amadeusa na tvrđavi Kastel u Banjaluci.

Rambo je sve prisutne pozdravio riječima: "Da nema pive, rjeđe bi se viđali." Publika ga je dočekala aplauzom, a već nakon deset-petnaest minuta dopiralo je horsko pjevanje pojedinih dijelova nekih pjesama.

Vesele note, raspoloženi članovi benda i broj posjetilaca koji se povećavao bili su dovoljan dokaz da će to ipak biti jedno nezaboravno veče.

Energija koju ovaj muzičar stvara kroz muziku i komunikaciju između pjesama prenosi se i na publiku.

Tokom večeri mogle su se čuti pjesme "Holesterol", "Koliko je jedan", "Čobane, vrati se", "Don Kihot i Sancho Pansa", "Euro Neuro" i mnoge druge, kao i numere s početka njegove karijere, koje publika i dalje voli, našle su svoje mjesto na ovoj set-listi.

Nakon dvosatnog koncerta Ramba Amadeusa na binu se popeo "St. Louis Band", mladi klupski bend iz Beograda koji svira muziku svih zabavnih žanrova u novim aranžmanima i ludim stilovima.

Njihova svirka se bazira na fank, soul, r&b, rege, hip-hop, pop-rok, latino i etno stilovima, te slobodno možemo reći da je i fuzija svih ovih pravaca.

Atmosfera na njihovim nastupima se zaista mora doživjeti.

Legendarni bend uspio je pozitivnom energijom i izvanrednom interakcijom s publikom da oduševi i ogroman broj pivopija.

Ništa manje nije bilo zanimljivo kada je na binu izašao "Dejan Petrović Big Bend". Ime Dejan Petrović je, skoro svugdje u svijetu, postalo sinonim za srpsku tradicionalnu muziku, ukomponovanu sa modernim zvucima i prilagođenu uhu bilo kog slušaoca na planeti.

Na drugoj strani Kastela veče je uz nešto drugačiji zvuk proteklo uz puštanje muzike di-džejeva iz Banjaluke, Zagreba, Sarajeva, Beograda i Ljubljane.

Festival nudi posjetiocima veliki broj pivskih brendova i najveći luna-park ikad instaliran u Banjaluci.

Ulaz na festival je besplatan do 21 čas, a nakon toga cijena ulaznice iznosi dvije KM.

Trodnevni festival "Banjalučki dani piva" trebalo je da bude završen ove subote uz rok sastave "Osvajači" i "Divlje jagode", dok će hip-hop sastav "Elemental" zatvoriti ovogodišnju manifestaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije