Muzika

"Rekvijem" protiv nasilja u porodici

"Rekvijem" protiv nasilja u porodici
"Rekvijem" protiv nasilja u porodici

Beogradski pop-rok sastav "Neverne bebe", nakon kratkog zatišja, predstavio je novi spot za pjesmu "Rekvijem".

Nakon sjajnog videa za kompoziciju "Zar se godine ne broje", snimljenog u "Kombank areni", na spektakularnom jubilarnom koncertu povodom dvije decenije benda, pred više od 10.000 fanova, "Neverne bebe" su ponovo obradovale svoje obožavaoce.

Naime, riječ je i o muzici za pozorišnu predstavu "Lepotica Linejna", Kruševačkog narodnog pozorišta, za koju je iskorištena numera "Rekvijem".

"Lepotica Linejna" je komad Martina Makdone, u adaptaciji i režiji Miloša Jagodića, koji svojim bravuroznim glumačkim umijećem nose Ljiljana Stjepanović i Jelena Stajkovać u naslovnim ulogama, a tu su još i Dejan Tončić i Nikola Rakić.

Uvijek aktuelnu temu, koja govori o nasilju u porodici i ličnim izborima, dilemama i tragedijama, dramatično upotpunjava i doslikava muzika Milana Đurđevića, lidera "Nevernih beba".

Sa komadom "Lepotica Linejna" već je upoznata publika širom Srbije, a uskoro će biti objavljen i datum beogradske premijere.

Specijalan ugođaj očekuje i publiku Kruševačkog narodnog pozorišta, koja će biti u prilici da 27. marta, povodom Svjetskog dana pozorišta, uživa u predstavi. Nakon toga svi okupljeni će prisustvovati javnom prikazivanju spota za "Rekvijem", premijernoj izvedbi ove pjesme, kao i cjelovečernjem koncertu "Nevernih beba".

Ovaj bend osnovan je 1993. godine, a važi za jednu od koncertno najaktivnijih grupa na Balkanu. Iza sebe imaju šest studijskih izdanja, a trenutno su zauzeti radom na novom materijalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije