Muzika

"Rock simfonija" 21. aprila na Kastelu

"Rock simfonija" 21. aprila na Kastelu
"Rock simfonija" 21. aprila na Kastelu

BANJALUKA - Muzički spektakl "Rock simfonija" prvi će put biti izveden na otvorenom i to 21. aprila s početkom u 20 časova na tvrđavi Kastel u Banjaluci.

Dragan Moconja, idejni tvorac "Rock simfonije" i gitarista banjalučkog sastava "Tupas Mene", potvrdio je za "Nezavisne" da će ulaz biti besplatan, ali i da im je ostalo malo vremena da sve pripreme i da ovi sjajni muzičari ponovo zablistaju na sceni.

"Nadam se da ćemo uspjeti napuniti Kastel i to bi me jako usrećilo, kako zbog činjenice da nastavljamo da radimo pravu stvar, tako i zbog činjenice da tu tvrđavu konačno napune muzičari iz Banjaluke", naveo je Moconja.

"Rock simfonija" premijerno je izvedena u oktobru u Kulturnom centru Banski dvor, kada su i dvije večeri bile malo da svi zainteresovani uživaju u ovom projektu, koji je zamišljen kao spoj modernog i klasičnog.

Moconja je naglasio da će u slučaju kiše "Rock simfonija" biti izvedena u Sportskoj dvorani "Obilićevo". Najavio je da bi nastup trebalo da traje sat i po, kao i da su repertoar potpuno prilagodili nastupu na otvorenom.

Takođe, sastav muzičara će za Kastel biti proširen, a dio "Rock simfonije" su i studenti Muzičke akademije umjetnosti RS, profesori i učenici Srednje muzičke škole "Vlado Milošević", te vokalni izvođači iz grupa "Tupas Mene", "Bandaneon Square", "Acoben Electric", "Lady D", "Vanja the Frog" i "Brutal protest".

Kombinacijom rock i klasičnog muzičkog izražaja ova grupa umjetnika izvodi obrade najpoznatijih svjetskih evergreen hitova.

Neke od numera koje čine repertoar "Rock simfonije" su "Metallica" - "One" i "Nothing Else Matters", "Pearl Jama" - "Black", Majkl Džekson - "Smooth Criminal", Stivi Vonder  - "Gangster's Paradise".

Ovaj muzički projekat je krajem marta izveden i u Gradišci, gdje je takođe vladala velika zainteresovanost posjetilaca, a nastup je trajao dva i po sata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije