Muzika

Rok bendovi pohode Kastel

Rok bendovi pohode Kastel
Rok bendovi pohode Kastel

Regionalni rok sastavi i di-džejevi nastupiće na tvrđavi Kastel tokom trodnevne muzičko-zabavne manifestacija "Banjalučki dani piva", koja počinje sutra u gradu na obalama Vrbasa.

Zabavni dio programa će se odvijati na dvije pozornice, i to na centralnoj rok bini, koja će biti postavljena na platou ispred Kastela, te ljetnoj pozornici, na kojoj će muziku puštati di-džejevi iz Banjaluke, Zagreba, Sarajeva, Beograda i Ljubljane.

Publika će tako u četvrtak moći da uživa u nastupu "svjetskog mega cara" Ramba Amadeusa, koji će nastupom svečano otvoriti festival. Nakon toga posjetioci će slušati "St. Louis Band", a zatim će se na binu popeti "Dejan Petrović Bend".

Narednog dana, u petak, nastupiće Đorđe David sa bendom "Death Saw", te pop-rok sastav "Crvena jabuka", dok će posljednja svirati "YU grupa". Posljednje večeri festivala okupljene će zabavljati rok sastavi "Osvajači" i "Divlje jagode", dok će hip-hop grupa "Elemental" zatvoriti pozornicu namijenjenu bendovima.

Pored nabrojanih izvođača, u sklopu muzičkog programa nastupiće i veliki broj banjalučkih bendova, među kojima su "Post Scriptum", "Aifel" i "Steel Shadows".

Programi na glavnoj pozornici počinju u 19.30, a završavaju u četiri ujutro. Ulaz na festival je besplatan do 21 čas, a nakon toga cijena ulaznice će iznositi dvije KM.

Festival "Banjalučki dani piva" takođe će ponuditi posjetiocima veliki broj pivskih brendova, ali i, po riječima organizatora, agencije "Queen Estrada", "najveći luna-park ikada instaliran u Banjaluci".

Obustava saobraćaja

Saobraćaj će zbog "Banjalučkih dana piva" biti obustavljen u Ulici Teodora Kolokotronisa, na dijelu od raskrsnice sa Ulicom Patre do raskrsnice sa Ulicom Gorana Radulovića, od danas do 16. avgusta, i to u vremenu od 19 do četiri časa, tokom trajanja festivala. Za vrijeme trajanja obustave, saobraćaj će regulisati službena lica MUP RS, dok će autobuski saobraćaj na linijama broj 3 i 3B iz Ulice cara Lazara biti preusmjeren u Ulicu Isaije Mitrovića, zatim u ulice Kralja Petra I Karađorđevića, Patre i dalje postojećom trasom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije