Muzika

Rok sastav "Neuro" nastupio na festivalu "Demo Masters"

Rok sastav "Neuro" nastupio na festivalu "Demo Masters"
Rok sastav "Neuro" nastupio na festivalu "Demo Masters"

Grupa "Neuro" održala je u nedjelju naveče svoj prvi koncert u Beogradu, a momci iz grada na Vrbasu svirali su u sklopu revijalnog programa takmičarskog festivala demo bendova "Demo Masters", koji se održava u Domu omladine.

Riječ o jednom od najpopularnijih i najdugovječnijih takmičenja neafirmisanih rok grupa u Srbiji, a od novembra prošle godine ponovo je dio programa Doma omladine.

Banjalučki rokeri su tom prilikom pred publikom glavnog grada Srbije predstavili svoje debitantsko izdanje "Zvuci ćutanja", čije je snimanje omogućilo upravo osvajanje prvog mjesta pretprošle godine na sličnom takmičenju demo grupa, tačnije, regionalno poznatom banjalučkom "Demofestu".

Kada su sa svojim nastupima završili mladi takmičarski bendovi, binu su preuzeli pjevač Dražen Pozderović, gitaristi Boris Golić i Nikola Galić, basista Ninoslav Dobrijević i bubnjar Nenad Dobrijević, te priredili okupljenima čvrstu i žestoku rokenrol svirku, te još jednom pokazali kakve kvalitete bend treba da posjeduje i njeguje kako bi prešao granicu koja razdvaja demo izvođače od istinski predanih profesionalaca te kako za kratko vrijeme napredovati od takmičara na demo festivalu do glavnog izvođača.

Ređale su se "Bože da l' si živ", "Igra zla" i popularna, naslovna numera "Zvuci ćutanja", koja je uz pjesmu "Nema ljubavi" vjerovatno ostavila najveći utisak na publiku Doma omladine. Ovo je još jedan od nastupa na kojem je "Neuro" pokazao da potencijalnu publiku ima širom regiona, bilo da se radi o manjim ili većim gradovima.

Grupa trenutno radi i na novim pjesmama, dok istovremeno promoviše "Zvuke ćutanja", a novost iz njihovog tabora je i snimanje još jednog video-spota.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije