Muzika

S.A.R.S. pred Banjalučanima

S.A.R.S. pred  Banjalučanima
S.A.R.S. pred Banjalučanima

Popularni beogradski sastav S.A.R.S. nastupiće u petak u 22 časa u banjalučkom klubu "Tamaris", u sklopu "Jager Music Night" koncertnog serijala.

Podršku će im pružiti prijedorski bend "Dbau iza đale", te domaćini "Važno obavještenje". Takođe, ovoga puta manifestacija neće imati takmičarski karakter, što je bila dosadašnja "Jager Music Night" praksa, te će se svi izvođači moći maksimalno opustiti i zajedno sa publikom uživati u muzičkoj noći.

Bez obzira na to što banjalučki koncert ovoga puta neće imati takmace, pa samim tim ni nagrade, Žarko Kovačević, frontmen sastava S.A.R.S, ističe da ga raduje što će sa njima svirati manje afirmisane kolege, posebno zato što je riječ o autorskom radu, kakav gaje obje navedene predgrupe.

"Mladim i neafirmisanim autorskim bendovima je preko potrebno da sviraju što više i pred što većim brojem ljudi, kako bi imali priliku na licu mesta da vide kako je njihova muzika prihvaćena od strane publike. Mnogo znači kada vidiš da ljudi pozitivno reaguju na tvoje pesme… To ti daje energiju i volju da nastaviš da stvaraš i dalje", naglašava on.

Kovačević, takođe, ima i jednostavnu formulu za sve sastave koji se trude da budu prepoznati ispod svjetla reflektora.

"Verujte u sebe i svoje pesme, potrudite se da ih odsvirate najbolje što umete i nadajte se najboljem", savjet je Kovačevića.

Inače, S.A.R.S je aktuelan sa četvrtim studijskim albumom "Ikone pop kulture", a "Dbau" je posljednji, treći album naziva "Doctor Red" izdao prije nekoliko mjeseci, dok "Važno obavještenje" radi na novom materijalu, koji će naslijediti njihov prvenac "Uvijek za! (Protiv ne!)". Ulaz je besplatan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije