Muzika

Samo najbolji hitovi na Exitu

Samo najbolji hitovi na Exitu
Samo najbolji hitovi na Exitu

Velike zvijezde novih generacija za osvježenje u Novom Sadu John Newman i Milky Chance na Exit donose najslušanije planetarne hitove!

Nova engleska soul zvijezda i jedan od najtraženijih pjevača današnjice John Newman, nastupiće u subotu 11. jula na glavnoj pozornici Exit festivala! 24-godišnji pjevač u Novom Sadu predstaviće album „Tribute“ sa prvog mjesta britanske top liste, na kojem su jednako plasirani singlovi „Love Me Again“, „Losing Sleep“, „Out Of My Head“ i „Cheating“. Uz sastav Rudimental, osvojio je svjetske top liste i sa hitovima „Not Giving In“ i „Feel The Love“, a još uvijek je aktuelan singl „Blame“ sa kojim su John Newman i Calvin Harris obilježili prošlu jesen i zimu! Spotovi za ove hitove danas u zbiru imaju blizu milijardu pregleda na sajtu YouTube, dok je samo Newman u prethodne dvije godine zabilježio tiraž od impresivna četiri miliona! Noć kasnije, 12. jula, na istom mjestu nastupiće i njemačka atrakcija, indie-pop duo Milky Chance koji je fanove osvojio pjesmom „Stolen Dance“ sa hvaljenog albuma „Sadnecessary“!

John Newman je akter jedne od najživljih priča u savremenoj muzici, boreći se protiv svih šansi, od teške nemaštine u malenoj jorkširskoj parohiji, do statusa pjevača koji sve što uradi pretvara u čist trijumf! Newman se od malena učio da sve radi sam, da bi i koledž plaćao od sakupljanja stakla i konobarisanja, te sve češćih nastupa kao tinejdžer sa glasom soul veterana! Ljubav prema muzici usadila mu je samohrana majka, koja je obožavala zvuk kuća Motown i Atlantic, uz neizbježne Northern Soul žurke sa kojih je donosila raritetne ploče, prve u Džonovim DJ setovima na lokalnim svadbama. Odrastanje u sjevernačkoj varoši donosilo je česte tuče, pa i sukobe sa policijom koji se danas ogledaju u njegovom izraženom samopouzdanju i gorljivom temperamentu. Odrastanje je pratio i gubitak dva najbolja prijatelja u saobraćajnoj nesreći, a sadašnji glas Newman je formirao prolazeći kroz tu bol.

Poslije studija na muzičkom koledžu u Lidsu, Newman dolazi u London i upoznaje momke iz novoformiranog sastava Rudimental koji sa njegovim glasom i „Feel The Love“ stiču planetarnu slavu! Nakon drugog zajedničkog hita „Not Giving In“, ubrzo slijedi Njumenov prvi samostalni singl „Love Me Again“ i prvo mjesto britanske, ali i mnogih svjetskih lista, uključujući i proboj na američko tržište! Album „Tribute“ takođe dospijeva na vrh britanske liste, simbolično ispred velikog Pola Makartnija. 

Dok svijetom još odjekuje posljednji hit singl „Blame“, Newman snima novi album u Los Anđelesu, čije prve pjesme se očekuju ovog proljeća. 

„U svijetu danas ima previše selebritija, a premalo umjetnika“, riječi su pjevača, koji u 21. vijeku instant slave, sam piše i remiksuje svoje pjesme, sa rijetkim talentom da pjevanjem i tuđu pjesmu učini svojom. Takav talenat imao je i jedan drugi Jorkširac raspuklog glasa i nezadržive sjevernjačke emocije, pokojni velikan Joe Cocker.

Milky Chance  je duo koji kombinuje akustične elemente rege i indi-rok muzike uz savremene elektronske ritmove, a čine ga pjevač i gitarista Clemens Rehbein i DJ Philipp Dausch. Njihov hit „Stolen Dance“ bilježi stotine miliona pregleda na sajtu YouTube i zvanično je među 10 najtraženijih pjesama 2014. godine na popularnom digitalnom servisu Shazam! Evropu osvajaju preko noći sredinom 2013. da bi već sljedeće godine izazvali pravu senzaciju preko Atlantika i postali miljenici američke nezavisne scene. Za jedan alternativni sastav, uspjeli su da nastupe u šou Džimija Kimela, uz rasprodate koncerte od Njujorka do Los Anđelesa. Već drugu godinu nastupaju na svim važnijim evropskim festivalima, a ove godine ih očekuje i nova američka turneja uz nastup na festivalima Coachella i aktuelnim SXSW!

Legendarni DJ i producent, engleski glumac i vizuelni umjetnik, Goldie, nastupiće 10. jula na glavnoj bini Exit festivala u okviru popularnog X-Bass programa, koji se i ove godine realizuje u saradnji sa globalnom muzičkom platformom UKF. Živa ikona drum&bass pokreta i osnivač pionirske diskografske kuće „Metalheadz“, u Novi Sad se vraća radi proslave 15. rođendana Exita i 20 godina od izlaska najuticajnijeg drum&bass albuma, Goldijevog prvenca „Timeless“! Iste noći, na glavnoj bini pridružiće mu se i sve popularniji pariski tandem Dirtyphonics, a 9. jula na istom mjestu žurku do jutra praviće londonski DJ i producent Breakage kojeg prati MC LX oNe. Svi fanovi hip-hopa i jakih bas linija 11. jula imaće pravi praznik jer na Exit dolazi njujorški bitmejker Just Blaze, producent čiju muziku na svojim albumima koriste Jay Z, Eminem, Kanye West, Snopp Dogg i Rick Ross! Završne večeri, u nedjelju 12. jula, X-Bass boje braniće trio Critical Soundsystem koji čine dokazani drum&bass majstori, vlasnik čuvene „Critical“ etikete Kasra, popularni ruski producent Enei i nova austrijska zvezda Mefjus.

Ulaznice:

Ulaznice se prodaju po cijenama od 116 KM za Exit festival, te 72 KM za Sea Dance. Jedinstvena ulaznica za više od deset dana Exit Avanture (EXIT + Sea Dance) može se nabaviti za samo 138 KM. 

 Prodajna mjesta u Banjaluci: 

- MG Travel, Bana Lazarevića bb

- Sebastijan Travel Agency, Kralja Petra I Karađorđevića 99a

- Mjenjačnice Exchange (Tržni centar Merkator Banjaluka)/kraj/dl

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije