Muzika

Saša Krstić najbolji u Guči

Saša Krstić najbolji u Guči
Saša Krstić najbolji u Guči

Pobjednik 54. dragačevskog sabora trubača u Guči je Saša Krstić iz Zagužanja, nagrada publike "Zlatna truba" pripala je Goranu Rankoviću iz Guče, za najbolji orkestar proglašen je Orkestar Dejana Jevđića iz Požege, a najizvornije muziciranje prikazao je Ivan Jovanović iz Užica.

Milorad Dodik, predsjednik RS, poručio je u subotu naveče uoči finalnog takmičenja orkestara u Guči da se zvuk trube iz male srbijanske varošice jednako razliježe širom RS i svugdje gdje žive Srbi.

"Želim svima da se i idućih godina, kao i ovih 54 dosad, okupimo ovdje i damo značaj ovoj manifestaciji kao dijelu naše kulture, tradicije i modernizma, da damo značaj našem identitetu i da kažemo da ovdje stanuje Srbija, stanuju trubači i da smo veseli zbog toga", rekao je Dodik.

Na finalnom takmičenju nadmetali su se orkestri Kristijana Azirovića i Srđana Azirovića iz Bojnika, Gorana Rankovića iz Guče, Bakija Bakića pod upravom Ekrema Mamutovića iz Vranja, kapele "Danijela" iz Arilja, "Timočani" iz Knjaževca, Vladice Novkovića iz Surdulice.

U finalu su bili i orkestri Marka Gligorijevića iz Duba, Siniše Stankovića i Saše Krstića iz Zagužanja, Ivana Jovanovića iz Užica, Božidara Mladenovića iz Svilajnca, "Šidski trubači" iz Šida, Bojana Krstića iz Vladičninog Hana, Radiše Vitezovića iz Tubića, Dejana Jevđića iz Požege, Marka Trnavca iz Mršelja i orkestar "Barka" iz Knjaževca.

Posjetioci koji su u Guču stigli iz svih krajeva svijeta ovih dana ne prestaju da plešu, ali i piju. U zvucima trube, ali i hrane i uopšte dobrog provoda već danima uživa na hiljade njih. Zanimljivih situacija nije nedostajalo, a fotografi su neke od posjetilaca fotografisali kako spavaju, mamuraju na travi, ali i dečka koji sprema ispit dok trube oko njega praše "sve u 16". Dragačevski sabor trubača trebalo je zvanično da bude završen sinoć koncertom Miroslava Ilića i sastava "Magnifico".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije