Muzika

Selma Bajrami: Očekujem da nađem pravog muškarca

Selma Bajrami: Očekujem da nađem pravog muškarca
Selma Bajrami: Očekujem da nađem pravog muškarca

Selma Bajrami, bh. folk pjevačica, promovisala je u četvrtak uveče u sarajevskom klubu "Basement" svoj novi, osmi album "Zakon sudbine".

Kako bi podržali koleginicu, u "Basement" su u četvrtak došli i Sejo Boj, Branka Sovrlić, Nihad Alibegović, te članovi grupe "Tribute bend".

"Ovo je moj osmi album po redu. Izdala sam za 'Grand' produkciju, a ovo je reizdanje za Hayat produkciju za bh. tržište. Na albumu se nalazi 14 novih pjesama plus bonus sedam pjesama sa starog albuma 'Kakvo tijelo Selma ima'. Sarađujem sa istim ljudima već nekoliko godina. Dejan Abadžić je radio aranžmane, tekstove Dragan Brajović Braja i Marina Tucaković, Saša i Baša, uglavnom zadnjih nekoliko godina idem u istom smjeru i zadovoljna sam", kazala je Bajrami.

Istakla je kako na Hayat televiziji planira praviti rijaliti šou "Voli me do bola" koji će, kako tvrdi, biti prilika za mlade ljude da pokažu šta znaju i da dobiju priliku da se pojave u njenom spotu.

"Objavila sam poziv na Hayat televiziji za mlade ljude da se prijave i dođu i dobiju priliku da se pojave u mom spotu za pjesmu 'Voli me do bola'. Tražim plesače, glumce, da se okušaju i oni koji budu najbolji, glumiće u mom spotu", dodala je Selma.

Atraktivna pjevačica svoju karijeru smatra uspješnom jer postiže ono što želi, a sad očekuje da se konačno zaljubi.

"Očekujem da nađem pravog muškarca i da se zaljubim, da budem zdrava i puno para zaradim i ostvarim svoje želje, mada sam većinu svojih želja ostvarila. Da imam snage za posao i da me ljudi i dalje vole i da cijene ono što radim", naglasila je Bajrami dodavši da joj se sviđa jedan dečko.

Nije željela otkriti o kome je riječ, ali je precizirala da želi muškarca koji je privržen roditeljima, koji voli djecu i kojem nije bitan pol djece.

Tvrdi da ne vodi računa o tome "krade" li neko od njenih kolega pjesmu koju je ona kupila i snimila.

"To me ne interesuje. Ne možeš nikome stati ukraj. Ja ne kradem, ali ne garantujem da neko od autora, koji meni pišu pjesme, nije negdje nešto prepisao. To ne znam. Moje pjesme su napisane namjenski i nemam problem s tim. Moji autori se druže sa mnom i pišu pjesme u kojima ima detalja iz mog života", objasnila je Selma Bajrami.

Kaže da nije prošlo vrijeme dueta i ističe da je u karijeri snimila nekoliko sa dragim joj kolegama.

"Smatram da je snimiti duet dobro kada je pjevač na početku karijere. Ja nisam, ali to ne znači da opet neću snimati duete. Ako se nađe dobra pjesma, što da ne. Možda snimim duet sa Dženanom Lončarevićem", dodala je pjevačica.

Selmi Bajrami teško je da izdvoji svoju najdražu pjesmu. Ako bi morala izdvojiti samo jednu to je onda pjesma "Ostrvo tuge".

Kaže da se u Sarajevu najviše druži s Hankom Paldum, a u Beogradu s Mirom Škorić i Jelenom Karleušom, te ističe da njihov estradni rad mnogo cijeni.

Biografija

Selma Bajrami rođena je 4. jula 1980. godine u Tuzli. Najveću popularnost je doživjela poslije hit singla "Kakvo tijelo Selma ima". Njen prvi album je napisao i komponovao Milić Vukašinović koji je objavljen još 1996. godine. Izdala je osam studijskih albuma na kojima je još sarađivala i sa Draganom Brajovićem Brajom, Marinom Tucaković, Dragišom Basom i drugim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije