Muzika

Sergej Ćetković: Moje pjesme vežem debelim koricama

Sergej Ćetković: Moje pjesme vežem debelim koricama
Sergej Ćetković: Moje pjesme vežem debelim koricama

Nikad nisam pravio kompromise kada je muzika u pitanju, već sam tvrdoglavo držao do sebe i svog stila, bio strpljiv i nenametljiv, pustio da muzika sama nađe put i na taj način gradio svoj imidž, riječi su kojima pop pjevač Sergej Ćetković opisuje svojih 15 godina na muzičkoj sceni, koje je obilježio izlaskom novog singla "Novembar", a u pripremi je i novi CD.

"Možda sam izabrao teži, ali zasigurno ispravniji put i nadam se da će moja karijera trajati", ističe Ćetković.

U intervjuu za "Nezavisne novine" popularni pjevač, koji sam piše i komponuje svoje ljubavne numere i koji uspijeva da drži privatni život daleko od očiju javnosti, ističe da je za njega veliki uspjeh ostati svoj i normalan.

NN: Prije mjesec dana premijerno je prikazan spot za pjesmu "Novembar". Možete li nam reći nešto više o samoj realizaciji ove pjesme i spota?

ĆETKOVIĆ: Ovaj put sam napravio odličnu saradnju sa švedskim producentima i aranžerima, koji su novoj pjesmi donijeli malo drugačiji, moderniji zvuk, koji, vidim, nailazi na odlične komentare publike. Aranžman i produkciju potpisuju čuveni švedski producenti Thomas Thörnholm i Jovan Radomir, dok je za miks bio zadužen Miroslav Lesić iz Zagreba. Dio spota je sniman na nekoliko lokacija u Stokholmu vještim okom mog dugogodišnjeg saradnika i prijatelja Zorana Veljkovića kao direktora fotografije. Naš radni dan je počinjao u sedam ujutro, a završavao se kasno uveče. Lijepo vrijeme nas je pratilo tokom boravka u Švedskoj, a bilo je vremena i za obilazak grada i prijatelja kojih tamo imam jako puno. Ostatak spota je sniman u Beogradu, u saradnji  sa mojim prijateljem Aleksandrom Kerekesom Kekijem i Želimirom Krizovim u prostoriji hotela "Falkensteiner" i iskoristio bih priliku da svima zahvalim na podršci, kao i mom bendu koji je samom video-spotu dao odličnu energiju.

NN: Novi singl je ujedno i najava za šesti album. Možete li nam otkriti još malo detalja u vezi sa samim albumom? Kada ga možemo očekivati?

ĆETKOVIĆ: S obzirom na to da je ovaj CD rađen punih pet godina u saradnji s aranžerima i producentima iz Beograda, Sarajeva, Zagreba i Skoplja, mogu slobodno reći da je ovo na neki način jugoslovenski projekat i da ćemo uraditi promocije u svim većim gradovima. Pored singlova koje smo objavili posljednjih pet godina, na njemu će se naći još osam novih pjesama. Takođe, izlaskom novog CD-a završiće se i dosadašnja turneja "Dva minuta" i tada ćemo krenuti sa koncertima i promocijom novih pjesama po čitavom regionu. Biće interesantnih gostiju koje, kao i do sada, nećemo otkrivati i siguran sam da će publika uživati.

NN: S obzirom na današnji trend snimanja samo singlova, bez albuma, Vi ostajete dosljedni ovim, da tako kažem, starim trendovima. Koliko je to danas uopšte isplativo?

ĆETKOVIĆ: Nažalost, zbog konstantne zloupotrebe interneta i dostupnosti muzike na njemu, diskografija je zapala u ozbiljnu krizu. Pored trenda objave singlova, kao i većina mojih kolega ja i dalje volim da moj rad i moje pjesme vežem debelim koricama i svojoj publici poklonim nove ljubavne priče kao jednu dobru knjigu pod naslovom "Moj svijet". 

NN: Kao pjevač koji je predstavljao Crnu Goru na "Eurosongu", možete li da iznesete svoje mišljenje o Knezu i njegovoj pjesmi koja je izvedena u Beču?

ĆETKOVIĆ: Drago mi je što je moj dragi kolega predstavljao Crnu Goru na "Eurosongu" i ostvario odličan plasman među toliko dobrih kompozicija. Imao je odličnu kompoziciju i dobar tim iza sebe, tako da se drugačije nije moglo ni očekivati.

NN: Ova godina je posebna po mnogo čemu za Vas: 15 godina karijere, isto toliko i braka. Jeste li zadovoljni učinjenim na oba plana?

ĆETKOVIĆ: Moram vas ispraviti i reći da ove godine brojim 15 godina karijere i 16 godina braka. Naravno da sam zadovoljan i ispunjen u svakom pogledu jer se bavim poslom koji volim i imam divnu porodicu koja mi je najveća podrška u životu.

NN: Pokazuju li Vaše kćerke afinitete prema muzici? Imaju li već sada neke omiljene izvođače i pjesme?

ĆETKOVIĆ: Trudim se da ih ne zamaram muzikom i puštam da same prepoznaju i slušaju ono što im se sviđa. Iako je tata omiljeni izvođač, uglavnom slušamo dječje pjesme koje su bile omiljene i mojoj generaciji, a od prošlogodišnjeg "Eurosonga" u mojim kolima "Moj svijet" moramo slušati po nekoliko puta, dok je do tada "Dva minuta" bila nezaobilazan dio repertoara.

NN: Imate li možda zakazane nastupe za ovo ljeto? Kada Vas možemo očekivati u Banjaluci?

ĆETKOVIĆ: Iako puno radim u studiju, družiću se i sa svojom publikom preko ljeta prikupljajući energiju za novi CD i nove pjesme. Nadam se da ćemo do kraja ove godine održati još jedan lijep koncert u Banjaluci jer sam se uželio banjalučke publike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije