Muzika

"Shanghai Street Fight", banjalučki bend, snimio spot

"Shanghai Street Fight", banjalučki bend, snimio spot
"Shanghai Street Fight", banjalučki bend, snimio spot

"Shanghai Street Fight", jedini bend iz Banjaluke koji se ove godine plasirao u finale festivala "Jelen Demofest", snimio je video-spot za novi singl "Shotokan Temple Fusion Blues".

Sastav, koji je zahvaljujući neobičnim tekstovima, ali i načinu izvođenja, bio jedna od atrakcija festivala, nastao je 2011. godine. Sastavljen je od pojedinaca različitih profesija, ukusa, godišta i temperamenata, koji u niti jednoj razumnoj i logičnoj kombinaciji ne bi trebalo da budu dio iste grupe, ali ipak jako dobro funkcionišu.

"Shanghai Street Fight" čine Vanda Govedarica, vokal, Bojan Tomić Robi, solo gitara, Božidar Milošević Boki, basista, Saša Levi, vokal, Nikola Kužet, ritam gitara, i Bojan Katalina, bubanj, a izvode alternativni rok sa primjesama panka i bluza.

Nikola Kužet kazao je za "Nezavisne" da je, iako je snimanje trajalo 12 sati, ekipa na setu bila izuzetno raspoložena.

"Bilo je zaista naporno, ali je atmosfera na snimanju bila sjajna. Svi su bili na visini zadatka, i statisti i bend, ali i 'Play Team' koji nam radi produkciju i promociju spota", kazao je Kužet.

Dodao je da su bili oduševljeni prostorom Doma kulture u Zalužanima,  koji je ponovo na jedan dan postao podijum za igranku iz šezdesetih godina prošlog vijeka, što su, kako otkrivaju, i željeli da prikažu publici.

Retro odjeća, frizure, kao i šminka, dali su poseban pečat članovima benda, ali i mnogobrojnim statistima koji su se sjajno zabavili.

Kužet je napomenuo da su se od nastupa na "Jelen Demofestu", kada je priliku da se sa njihovim radom upozna imala šira publika, uglavnom koncentrisali na rad na autorskom materijalu.

"Napravili smo jednu manju pauzu, jer smo mijenjali bubnjara, pa je bilo potrebno određeno vrijeme da se uhodamo. Cilj nam je da radimo i promovišemo svoje pjesme, kao i da na nastupima izvodimo našu muziku", pojasnio je on.

Promocija video-spota planirana je za kraj mjeseca, a produkcija i promocija istog poklon su "Play Teama", koji je članove ovog benda obradovao posebnom nagradom na ovogodišnjem banjalučkom "Demofestu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije