Muzika

Slavni tenor izmamio suze i aplauze

Slavni tenor izmamio suze i aplauze
Slavni tenor izmamio suze i aplauze

Slavni italijanski tenor Andrea Bočeli, koji je prodao više od 85 miliona albuma, što je više od bilo kog operskog pjevača u istoriji, održao je nezaboravan koncert u subotu naveče u zagrebačkoj "Areni".

Njegovi koncerti poznati su po saradnji s brojnim gostima izvođačima, a tako je bilo i ovaj put. Svjetski poznati violončelisti "2Cellos" i hrvatska sopranistkinja Lana Kos hrvatskoj publici bili su najatraktivniji i najpoznatiji gosti, ali svojim nastupima istakao se i dvojac na gitarama pod imenom "Carisma", sopranistkinja Alesandra Marianeli te Ilarija dela Bidia.

Koncert je započeo maestralnom izvedbom akademskog hora "Ivan Goran Kovačić", a trenutak kada se Andrea Bočeli pojavio na pozornici publika je propratila gromoglasnim aplauzom, da bi se ubrzo stišala i prepustila milozvučnom i toplom glasu popularnog tenora.

Dok se prva polovina koncerta bavila operskim arijama, nakon pauze na red je došla nešto "modernija" i široj publici poznatija muzika, poput pjesama "La vie en rose" i "Can't Help Falling In Love", koje je Bočeli izveo u duetu s Ilarijom dela Bidiom.

"Prije nastupa 24 časa odmaram glas, ne razgovaram ni sa kim, ne slušam muziku, alkohol je zabranjem, kao i prekomjerno uživanje u jelu. Tišina i samoća su potrebni kako bih na pozornicu, nakon što se zagrijem, izašao odmoran, potpuno koncentrisan i gladan muzike", izjavio je slavni tenor i dodao da najradije pjeva s kćerkicom Virginijom.

Istakao je da mu je drago što je opet u Hrvatskoj, gdje je imao priliku da nastupa već dva puta, prije ovog koncerta.

Tokom čitavog koncerta pojavljivali su se trenuci kada bi publika u oduševljenju počela aplaudirati usred pjesme ili bi pojedinci izvlačili maramice, do suza dirnuti predivnim i snažnim izvođenjem poznatih pjesama.

Bis je, nažalost, bio nešto kraći od planiranog, ali je publika ipak imala priliku da čuje popularnu "Vivo per lei" te vječnu "Con te partiro" uz pratnju Alesandre Marianeli, sopranistkinje, akademskog hora "Ivan Goran Kovačić" i Zagrebačke filhamornije.

Andreu Bočellija publika je na kraju ispratila stojećim ovacijama, a on je vidno dirnut napustio pozornicu. Iako je na koncert stiglo mnogo njegovih poklonika iz Slovenije, "Arena" je bila polupopunjena, a kao razlog mogu se navesti i skupe ulaznice, koje su u pretprodaji iznosile oko 150 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije