Muzika

Slavuj ređao samo hitove

Slavuj ređao samo hitove
Slavuj ređao samo hitove

Ovogodišnji Sabor trubača u Guči završen je u nedjelju veče velikim koncertom Miroslava Ilića, a za pet dana trajanja 54. dragačevskog sabora, ovu varošicu je, po riječima Mladomira Sretenovića, predsjednika opštine Lučani, posjetilo oko 400.000 ljudi.

Uz pjesme "Ova noć ima čudnu moć", "Pozdravi je, pozdravi" i mnoge druge, publika je horski ispratila Ilića, poznatog i kao "slavuj iz Mrčajevaca", čiji je koncert počeo tačno u 22 časa. Ilić je ređao samo hitove, pa su posjetioci Guče uživali i u numerama poput "Još te nešto čini izuzetnom", "Jedan dan života", "Luckasta si ti", zatim "Rujno vino", "Devojka iz grada", "Jesen sedamdeset i neke", "Polomiću čaše od kristala".

Pjevale su se još i "Lažu da vreme leči sve", "Nije život jedna žena", "Rastanka se našeg sećam", kao i "Joj, Rado, joj, Radmila", "Tebi", "Zoveš me na vino", a zatim je nebo osvijetlio vatromet, koji je označio da se približava kraj još jednog sabora. Pri ispaljivanju svečanog vatrometa jedna od manjih raketa je sletjela i na pjevačevo rame, gdje je i eksplodirala, a Ilić je kao pravi profesionalac pozdravio publiku i napustio scenu sa osmijehom. Na sreću, riječ je samo o lakšoj povredi, pa Ilić neće imati problema sa oporavkom.

"Saboraši, neka vas Bog čuva, hvala vam što me razveseljavate i podmlađujete. Vidimo se dogodine, Bože zdravlja", rekao je Ilić po završetku svog koncerta, dok je publika nastavila da igra uz kolo Miše Mijatovića.

Prije Ilićevog koncerta nastup je održao i slovenački pjevač Manjifiko, koji je svojim brzim numerama brzo rasplesao sve prisutne i zagrijao ih za Ilićev spektakularni nastup.

"Evo me, narode, grlom u jagode", pjevao je Manjifiko pred više stotina posjetilaca.

Na Dragačevskom saboru održano je finalno takmičenje 17 orkestara sa 180 trubača. Pobjednik ovogodišnjeg Sabora trubača je Saša Krstić iz Zagužanja, nagrada publike "Zlatna truba" pripala je Goranu Rankoviću iz Guče, za najbolji orkestar proglašen je orkestar Dejana Jevđića iz Požege, dok je najizvornije muziciranje prikazao Ivan Jovanović iz Užica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije