Muzika

Slovački predsjednik kao rok zvijezda

Slovački predsjednik kao rok zvijezda
Slovački predsjednik kao rok zvijezda

BRATISLAVA - Video snimak na kojem slovački predsjednik Andrej Kiska pjeva i svira gitaru sa rok bendom postavljen je danas na Internetu i u prvih šest sati je zabilježio više od 100.000 pregleda.

Kako prenosi AFP, poznati milioner i filantrop, koji je prošle godine izabran za predsjednika Slovačke, pridružio se sastavu "Business Leaders" na nedavno održanoj dobrotvornoj večeri i otpjevao hit "Usmev" (Nasmij se) iz 1977. legendarne slovačke rok grupe "Modus".

Na snimku se može vidjeti kako u publici nastaje haos u trenutku kada 52-ogodišnji Kiska, u poslovnom odijelu i crvenoj kravati, počne da pjeva i "kida" gitaru.

Slovački predsjednik, koji važi za velikog ljubitelja rok zvuka, nije propustio prošlog ljeta da, odmah nakon pobjede na predsjedničkim izborima, isprati najveći muzički festival u zemlji, "Pohoda".

Njegov prethodnik u predsjedničkoj fotelji, 73-godišnji Ivan Gašparovič, više, pak, uživa u nacionalnoj folklornoj muzici, a vičan je i u sviranju pastirske frule "fujare".

Prema pisanju lista "Život", Kiska je u mladosti radio kao instruktor u omladinskim kampovima gdje je "srca djevojaka" osvajao svirajući gitaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije