Muzika

"Sopot", banjalučki bend, najavljuje dobru zabavu u "KSET Pubu"

"Sopot", banjalučki bend, najavljuje dobru zabavu u "KSET Pubu"
"Sopot", banjalučki bend, najavljuje dobru zabavu u "KSET Pubu"

Promocija novog video-spota banjalučkog benda "Sopot" za pjesmu "Beskonačnost", sa njihovog posljednjeg albuma "Sopotnik", biće održana u petak, 20 časova, u "KSET Pubu" u gradu na Vrbasu.

Gosti će imati priliku da uživaju i u živoj akustičnoj svirci popularnog benda.

"Prvi put ćemo u ovakvom sastavu imati akustičnu svirku u Banjaluci. Sviraćemo pjesme sa sva tri naša albuma. Ovo je drugi spot za pjesmu s našeg aktuelnog albuma i do kraja godine planiramo da uradimo još jedan", rekao je Đurica Štula, jedan od članova benda "Sopot".

Kaže da je ovo jedna od najuspješnijih godina za "Sopot" od njihovog osnivanja i dodaje da su jako zadovoljni reakcijom slušalaca na aktuelni album.

"Pored pjesme 'Beskonačnost', na ovom albumu jako su slušane i pjesme 'Energetsko more' i 'Zovi me'", ističe Štula.

Spot je snimljen u fantastičnom prirodnom ambijentu Nacionalnog parka Sutjeska, a sama ideja za snimanje spota potekla je od ekipe OK festa, te je bend nastup na tom festivalu i boravak u nacionalnom parku iskoristio za rad.

Pjesma "Beskonačnost" tako je vizuelno oplemenjena prelijepim i "beskonačnim" prirodnim prostranstvima ovog nacionalnog parka.

Za konačnu realizaciju spota pobrinula se produkcijska kuća "Mania" iz Banjaluke.

Ekipa u sastavu Dajan Javorac, režija, Srđan Šipka, montaža, i Miroslav Mišić, fotografija, dala je konačan pečat ovoj saradnji.

"Sopot", koji je osnovan prije osam godina, do sada je objavio dva CD izdanja "DuBalkan" i "Equilibrium". U decembru 2013. godine završen je i njihov treći studijski album "Sopotnik", koji objavljuje banjalučka izdavačka kuća "Koliba".

Do sada su svirali u desetinama gradova, na mnogim festivalima, u koncertnim dvoranama i klubovima širom regiona i Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije