Muzika

"Sopot" nastupa u Švedskoj

"Sopot" nastupa u Švedskoj
"Sopot" nastupa u Švedskoj

Banjalučki sastav "Sopot" nastupiće na festivalu "Live at Heart No. 6" u Švedskoj, zahvaljujući saradnji "Jelen Demofesta" sa švedskom organizacijom NBV.

Riječ je o najvećem festivalu koji se održava u Skandinaviji, a ovo je još jedan od koraka koji "Jelen Demofest" čini na polju razmjene kulture, te širi polje djelovanja daleko van granica Balkana.

"Sopot" je već u nekoliko navrata nastupao u inostranstvu u sklopu svojih turneja, tokom kojih su obišli brojne zemlje Evrope, a među njima se nalazila i Švedska, pa će ovo biti treći nastup Banjalučana u skandinavskoj kraljevini.

"Po informacijama koje smo dobili, riječ je o zaista ogromnom festivalu na kojem će svirati više od 200 muzičara na oko 20 bina. Potrudićemo se da iskoristimo ovu priliku za putovanje i nastup koju nam je pružio 'Jelen Demofest', pa razmišljamo da zakažemo još neke nastupe i napravimo manju turneju po Skandinaviji i, eventualno, sviramo i u Njemačkoj", naveo je Petar Topalović, frontmen "Sopota", i dodao da bend do tada čeka još mnogo posla. Otkrio je da se "Sopot" trenutno sprema za snimanje trećeg spota s aktuelnog albuma "Sopotnik".

"Snimaćemo spot za pjesmu 'Zovi me', a trenutno smo u procesu pisanja scenarija. Takođe, u planu nam je da objavimo i EP izdanje sa tri ili četiri numere, ali o tom-potom", kazao je on.

Na prošlogodišnjem, sedmom izdanju "Jelen Demofesta" publici su se predstavila dva neafirmisana sastava iz Švedske, "Dismissed" i "What's Left of the Sun iz Geteborga", koji su imali čast da otvore festival na ljetnoj pozornici tvrđave Kastel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije