Muzika

Stiže prvenac "Hulahoopa"

Stiže prvenac "Hulahoopa"
Stiže prvenac "Hulahoopa"

Slovenački sastav "Hulahoop", aktuelni pobjednik sedmog banjalučkog "Jelen Demofesta", krajem marta objaviće album prvenac čije su snimanje dobili kao nagradu za sjajnu svirku i originalni nastup upravo na ovom, najvećem regionalnom takmičenju demo bendova.

"Upravo smo pred izdavanjem albuma. Imamo snimljeno praktično sve, tako da sada brzo na red dolaze miks i mastering, a inače za sve je zadužen Anej Kočevar iz studija 'Sick Bastard'. Sada nas čeka mnogo rada na štampi CD-a i dizajnu, koji će biti u našem stilu, nešto posebno. Prošlog vikenda imali smo foto-snimanje i vjerujem da ćemo imati promo-fotografije dostupne već sljedeće sedmice", kaže Anže Burja, bubnjar benda "Hulahoop", i dodaje da jedva čekaju promociju koja će biti održana u Ljubljani.

Riječ je o njihovom prvom zvaničnom izdanju, albumu na kojem će se naći 10 pjesama, a koji nosi naziv "The Best Of".

"Mislili smo da je takvo ime dobra fora, ali ne samo to. Sve pjesme koje sviramo su zapravo najbolje od onih koje smo do sada stvorili, pa otuda i takav izbor imena", pojašnjava Burja.

Iako svaka pjesma ima elemente raznih žanrova, sve ih povezuje za njih i njihovu muziku tipičan zvuk - hard pop fank. Burja naglašava da im mnogo znači nagrada "Jelen Demofesta" jer su dugo vremena željeli da izdaju album, ali to nisu mogli sami.

"Nagrada nam je zaista pomogla, pogotovo jer smo htjeli kvalitetan proizvod, koji će ljudi, nadamo se, zapamtiti. To znači i veće troškove tako da puno hvala 'Demofestu' za ovu nagradu", dodaje Burja.

Da su svoju muzičku misiju shvatili ozbiljno govori i podatak da se istovremeno bave i promo-materijalom i organizovanjem promotivnih koncerata u raznim klubovima i festivalima u rodnoj Sloveniji. Otkrivaju da imaju veliku želju da nastupaju i na festivalima širom ex-Yu prostora, ali ih prije toga čeka snimanje video-spota u MTV produkciji, koje su, takođe, dobili kao nagradu za osvojeno prvo mjesto na "Jelen Demofestu".

"Zbog svega nabrojanog spot je ostavljen malo po strani pa će vjerojatno biti snimljen odmah nakon izdavanja albuma. To treba još da se dogovorimo sa 'Demofestom' i MTV-jem", dodaje Burja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije