Muzika

Švedska najveći favorit

Švedska najveći favorit
Švedska najveći favorit

Mans Zelmerlev s pjesmom "Heroes", predstavnik Švedske na predstojećem 60. "Eurosongu", glavni je favorit za pobjedu na kladionicama dvije nedjelje pred finale takmičenja u Beču, koje će se održati od 19. do 23. maja.

U poređenju 22 kladionice kvote na pobjedu Šveđanina se kreću između 2,3 i 3. Na drugom mjestu je trenutno italijanski trio "Trio il Volo" s pjesmom "Grande Amore", čije su kvote na pobjedu između 3,75 i 5.

Odmah iza Italije je "novajlija" na "Eurosongu" Australija, čiji se kandidat Gi Sebastien na listi favorita nalazi na trećem mjestu sa kvotom od četiri do pet.

Od država iz regiona koje se takmiče na ovogodišnjem "Eurosongu" najbolje kotira Slovenija, koja se nalazi na četvrtom mjestu, sa kvotom sedam, dok su Srbija, Makedonija i Crna Gora među posljednjih 10 sa kvotama preko 60.

Scenski nastupi su već spremni i uveliko se uvježbavaju, a na binama se, umjesto izvođača, nalaze glumci angažovani specijalno za ovu priliku. Već je postavljena i scena, koja će biti u obliku oka, napravljena od reflektora.

Najspektakularniji nastup, prema nezvaničnim informacijama, priprema prošlogodišnja pobjednica Končita Vurst, koja će letjeti iznad publike.

Garderobe i šminkeraji su već napravljeni, a izvođači će se specijalnim vozilima, poput onih na golf terenima, voziti odatle do Green Rooma, odnosno mjesta odakle će izvođači pratiti takmičenje. Od bine do Green Rooma vodi ograđena staza, a pretpostavlja se da će publika biti u parteru.

Na predstojećem "Eurosongu" u Austriji biće angažovano 800 volontera iz 56 zemalja. Očekuje se 10.500 posjetilaca, a sve će se odigrati u sportskoj hali koja prima 17.000 ljudi.

Spektakl će pratiti 1.700 novinara, od kojih većina stiže dvije nedjelje prije početka takmičenja, dok su neki već tamo.

  • 10.500 posjetilaca
  • 1.700 novinara
  • 800 volontera
  • 60. "Eurosong"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije