Muzika

Svirao dobro kao što i tuče

Svirao dobro kao što i tuče
Svirao dobro kao što i tuče

BEOGRAD - Stiven Sigal, slavni glumac, aikido borac i muzičar, održao je u utorak naveče vrhunski bluz koncert u prepunoj sali beogradskog Sava centra.

Kao predgrupa, na zahtjev Sigalovog menadžmenta, nastupili su maestralni srpski bluzeri "Texas Floods", koji su odličnom svirkom napravili fantastičan uvod za "Steven Seagal Blues Band".

"Pozdrav svima koji su došli. Hvala vam", kazao je kratko Sigal i odmah se dohvatio gitare, što je bio trenutak koji je iščekivalo oko 1.200 posjetilaca.

Predivni ženski prateći vokali ispunili su salu, a kada su se začule prve note numere "Boogie Man", nekoliko desetina posjetioca prišlo je bini te su mobilnim telefonima snimali i fotografisali poznatog glumca.

Akciona holivudska zvijezda izvela je kompozicije sa svoja dva studijska albuma "Songs From The Crystal Cave" iz 2005. godine, te "Mojo Priest" iz 2006. godine, ali i neke bluz standarde. Okružen sa devet sjajnih bluz muzičara i pratećih vokala, Sigal prosto nije mogao da omane.

Takeshigemichi, kako glasi njegovo japansko ime ili za ovu priliku prikladnije Mojo Priest, kombinacijom bluza i "world" muzike potpuno je oduševio Beograđane, pa se u masi moglo čuti da jednako dobro "svira kako i bije", te da "baš ima glas za bluz", a vrhunac nastupa definitivno je bila sjajna izvedba numere "My God".

Glavna i manje-više jedina zamjerka odnosila se na zaista prekratak nastup, koji je trajao samo 55 minuta. Preciznije, muzičari su nakon 50 minuta napustili binu, a zbunjena publika je pomislila da se radi samo o kratkoj pauzi. Ipak, nakon što su se pojavili nakon poziva na bis i odsvirali jednu numeru i ponovo sišli sa pozornice, svima je bilo jasno da koncertu kraj.

U svakom slučaju, zadovoljna publika se razišla pod jakim utiscima, jer je prisustvovala zaista nesvakidašnjem koncertu, koji se neće ponoviti uskoro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije