Muzika

Svjetski DJ-evi na "Umaginationu"

Svjetski DJ-evi na "Umaginationu"
Svjetski DJ-evi na "Umaginationu"

Svjetske DJ zvijezde Alesso i Fedde Le Grand hedlajneri su petog muzičkog festivala "Umagination", koji će 30. i 31. maja biti održan u hrvatskom gradu Umagu. Na pozornici ATP Dance arene pridružiće im se i Tomas Gold, Deni Avila, Tujamo, te grupa "Vanillaz".

Ljubitelje vrhunske elektronske muzike ove godine očekuje dvostruka doza zabave pod otvorenim umaškim nebom, a ovaj festival je ujedno i prvi u nizu onih koji će se tokom ljeta dešavati u našem regionu.

Fedde Le Grand je holandski DJ koji se 2006. godine proslavio hitom "Put your hands up 4 Detroit". Godine 2013. proglašen je 29. najboljim DJ-em svijeta, prema prestižnoj Top DJ Mag listi.

Holanđanin je za festival u Hrvatskoj čuo od svojih kolega koji su nastupali prošlih godina, a pošto je riječ o malom jubileju festivala, sam je izrazio želju da bude dio ovogodišnje priče.

Alesso je švedski DJ, a posebno se specijalizovao u stvaranju muzike poznate i kao progressiv house. Ove godine se na "Ultra Music festivalu" u Majamiju okrunio titulom DJ-a s najboljim setom.

Od prvog "Umaginationa", koji je održan 2010. godine, više od 50.000 posjetilaca zaplesalo je u ATP Dance areni, a ovaj jedinstveni festival privukao je ljude iz više od 24 zemlje svijeta. Svoj dolazak na ovogodišnje jubilarno izdanje već su potvrdili brojni gosti iz Italije, Holandije, Slovenije, Austrije i Njemačke.

Ovogodišnji "Umagination" je ujedno i dobra uvertira za jedan od najiščekivanijih događaja ovog ljeta "Ultra Europe festival", koji će se održati u Splitu od 11. do 13. jula. Ulaznice po cijeni od 45 KM za oba festivalska dana već se mogu osigurati na stranici ticketshop.hr. Cijena VIP ulaznica iznosi 69 KM za jedan ili 112 KM za oba festivalska dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije