Muzika

Svjetski mediji porede Bojanu s Končitom

Svjetski mediji porede Bojanu s Končitom
Svjetski mediji porede Bojanu s Končitom

BEČ - Predstavnica Srbije na "Eurosongu" u Beču Bojana Stamenkov nije bila favorit za pobjedu, ali otkako je fenomenalnim glasom i nastupom "razvalila" arenu u Beču i postala zvijezda "Evrovizije", svjetski mediji joj predviđaju pobjedu.

Kako prenosi "Independent", srpska Areta Frenklin ima i te kako mnogo sličnosti sa Končitom, koja je prošlogodišnja pobjednica, a ujedno i Bojanin veliki fan.

Isti tekstopisac

Kao je uglavnom već poznato, čovjek koji je napisao Končitinu pobjedničku pjesmu za "Eurosong 2014" "Rise like a phoenix" napisao je i tekst za Bojaninu numeru "Beauty never lies". Riječ je o Čarliju Mejsonu.

Nijedna nije bila favorit za pobjedu

Kao što Bojana nije bila favorit sve do same polufinalne večeri, tako ni Končiti niko nije predivđao uspjeh.

Kladioničari su tipovali na 40/1 prije prve probe, dok je kod Bojane bilo nešto drugačije, 33/1. Srbija je na zvaničnom sajtu "Evrovizije" trenutno na 6. mjestu, sa kvotom 25.

LGBT miljenice

Kao što je Končita zaštitni znak LGBT populacije, tako je i predstavnica Srbije Bojana Stamenkov postala miljenica, jer pjesmom "Beauty Never Lies" širi ljubav i porčuje da treba voljeti sebe bez obzira na razlike.

Poruka mira

Kao što je Končita u svojoj pjesmi slala miroljubivu poruku, to je tema i motiv i predstavnice Srbije. Stručnjaci koji pomno prate ovo takmičenje kažu da je za Srbiju to istorijska poruka, te da su počeli da napreduju s pjesmom Marije Šerifović "Molitva", kojom je pobijedila na istom takmičenju 2007. godine, piše Blic.

Vokal je njihov adut

Iako Bojana ima plesače na bini, a Končita ih nije imala, ono što je u fokusu i u jednom i u drugom slučaju jeste jak vokal. Glasom su osvojile simpatije publike i postale zvijezde ovog takmičenja, a svi drugi propratni momenti jesu samo sitnice koje nastup čine boljim.

Za preostalih deset mjesta bori se 17 zemalja

U dvorani "Štathale" večeras se održava drugo polufinale "Pjesme Evrovizije". U drugom polufinalu "Eurosonga" boriće se 17 zemalja za preostalih deset mjesta finalnog takmičenja, koje će se održati u subotu.

Pred publikom nastupiće predstavnici Litvanije, Irske, San Marina, Crne Gore, Malte, Norveške, Portugala, Češke, Izraela, Letonije, Azerbejdžana, Islanda, Švedske, Švajcarske, Kipra, Slovenije, Poljske.

Stručni žiri i publika, kao i u prvom polufinalu, imaće mogućnost da izabere deset učesnika koji će da budu plasirani u finale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije