Muzika

Tačno u podne u četvrtak počinje "Jelen Demofest"

Tačno u podne u četvrtak počinje "Jelen Demofest"
Tačno u podne u četvrtak počinje "Jelen Demofest"

BANJALUKA - Izložbom fotografija "Jelen Demofest", koja će biti otvorena u četvrtak u podne u banjalučkom Domu omladine, zvanično će početi ovogodišnji muzički festival "Jelen Demofest".

Do 19. jula, do kada traje na tvrđavi Kastel, posjetiocima će se predstaviti 31 demo sastav, a dok žiri bude sabirao bodove i utiske okupljene će zabavljati revijalni izvođači, koji dolaze iz regiona i cijelog svijeta.

U četvrtak naveče će, nakon prvog kruga predstavljanja demo bendova, ljubitelje dobrog zvuka zabavljati njemački rokeri "Guano Apes", kao i kultni zagrebački punk rok sastav "Hladno pivo".

Beogradska reggae core atrakcija "Eyesburn" na sceni Kastela nastupiće drugo veče festivala, kada će nastupiti i reggae veteran Maks Romeo.

Treće, finalno veče rezervisano je za nastup britanskih acid džezera "Brand New Heavies", te slavnog i uvijek zanimljivog Damira Urbana.

Takođe, na spisku hedlajnera nalaze se i prošlogodišnji pobjednici "Jelen Demofesta", bend M.O.R.T. iz Hrvatske, Makedonci "Smoke Shakers" i slovenački sastav "Kontradikshn", koji će zaokružiti do sada najjači revijalni program ovog festivala.

Aktivnosti vezane za strip su već dugo dio "Jelen Demofesta", pa će ponovo biti organizovani brojni sadržaji za sve ljubitelje ove umjetnosti. U sklopu dnevnog programa festivala biće održane promocije strip izdanja, interaktivne radionice i predavanja, u kojima će učestvovati renomirani umjetnici iz ove oblasti.

Takođe, u okviru pratećeg programa festivala biće održane i promocija albuma grupe M.O.R.T, radionica Dušana Jevtovića, poznatog džez gitariste, te promocija nove knjige poezije slavnog muzičara i pjesnika Nikole Vranjkovića, koja nosi naziv "Bremeplov".

U ulogama voditeljki programa na Kastelu ove godine će se naći poznata TV lica Ida Prester i Una Senić, koje će svojim iskustvom doprinijeti da "Jelen Demofest" ove godine bude na vrhunskom nivou.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije